Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Ny lakk gjør vasken lettere

  Pergo
En ny gulvlakk utviklet av Pergo gjør det lettere å holde parketten ren, og forhindrer misfarging blant annet i skjøtene. Lakken er ekstra matt, slik at gulvet ser oljet ut.

Sprekker, struktur, kvister, faskanter og lommer i rustikt treverk gjør at det blir vanskeligere å holde parketten ren over tid. Problemet med at den rustikke overflaten fanger opp skitt, er kjent for alle produsenter.

Etter et omfattende utviklingsarbeid har Pergo kommet opp med det de kaller for Stay Clean-beskyttelse. Dette er en ny type beskyttelse for tregulv, som gjør dem ekstra bestandige mot væske og søl, og forhindrer at skitt fester seg i skjøtene og treverkets struktur. 

Skitne skjøter parkettgulv
FEIL: Bruk av feil rengjøringsmidler og -metoder kan føre til at gulvet ikke blir rent. Skitt og smuss kan trekke ned i porer, struktur og svake punkt i konstruksjonen. Pergo

Utstrakt testing

UTMERKET
UTMERKET: Alle gulv som har fått den nye beskyttelsen, er merket med Stay Clean-symbolet. Pergo

– Vi har testet mye forskjellig for å gjøre lakkerte gulv lettere å få rene. Nå har vi funnet en oppskrift på en lakk som forsegler porene, uten at de fylles opp med lakk. Det gjør det lett å få ut skitten fra strukturen i overflaten, sier Leif Johansen, teknisk sjef hos Pergo.

Lakken fungerer på alle treslag, og er ekstra matt slik at overflaten ser oljet ut.

– Man kan ikke se forskjell på gulv med ny og gammel type lakk. Derfor er emballasjen merket «Stay Clean», slik at kunden ikke får med seg pakker av ulik type, avslutter han.

Pergo Stay Clean parkettgulv
RENT OG PENT: Behandlingen er ikke synlig, men gjør at gulvet holder seg fint i mange år med riktig rengjøring. Pergo

Egen oppskrift

Nøkkelen til fremgang har vært å finne et middel som dekker porene med lakk, uten at de fylles opp.

– Vi har laget en egen oppskrift på lakk. Også under påføringen av lakken i fabrikken, er det mange faktorer som påvirker.

Inspirasjonen fikk de fra behandlingen av endeskjøtene på parkettbordene. Hvis vann trekker ned der, trekker det kapillært langt inn i treverket og gir skader på gulvet.

– Endeskjøtene er et svakt punkt. For noen år siden begynte vi å impregnere dem for at de bedre skal stå imot vannpåvirkning. Den nye lakken bygger på noe av det samme prinsippet, sier han.

Éngangsbehandling

Effekten av lakken får man bare ved fabrikkpåføring med UV-herding. Hvis gulvet slipes og lakkeres på ny, forsvinner ikke bare effekten av lakken, men også strukturen i den rustikke overflaten, og eventuell innfarging.

Også de oljede gulvene fra Pergo har fått ekstra beskyttelse på kortsidene, som gjør at skitt og smuss ikke trenger ned i skjøtene og misfarger treverket.

Naturlig
NATURLIG: Parkettgulv er laget av naturlige materialer, som aldres på en naturlig måte. Samtidig kan de være sensitive med tanke på misfarging fra skitt og fukt. Pergo

5 RENE RÅD

  1. Bruk vann OG egnet rengjøringsmiddel.

  2. Doser etter anvisning.

  3. Skift vaskevann ofte.

  4. Tørk etter med tørr mopp.

  5. Vask langs med trestrukturen – ikke på tvers av den.

Les også Furet værbitt over gulvet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
interiorkupp annons