Kategorier

Meny

Konto

Norges Forskningsråd - forskningens viktigste møteplass

Det velkjente kontorbygget på Sollerud i Oslo som tidligere har huset blant andre Gjensidige, får nytt liv i disse dager. For omkring et år siden flyttet Norges Forskningsråd inn her med omkring 500 medarbeidere, og inntok nesten 16.000 kvadratmeter av byggets i alt 40.000 kvadratmeter.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Norges Forskningsråd - forskningens viktigste møteplass

Foto: Kristian Owren/ifi.no

- Dette var et naturlig valg for oss, forteller Forskningsrådets avdelingsdirektør for forvaltning, Marit Roos, og fortsetter: – ikke minst den geografiske plasseringen var avgjørende, men også mulighetene for å kunne skape et effektivt møtesenter. Vi har tusenvis av besøkende som kommer til oss i løpet av året og da må kommunikasjon og tilgjengelighet prioriteres høyt. Før innflytting ble det gjort store interiørmessige endringer for at kontorer og møterom skulle tilfredsstille våre krav. Forskningsrådet er en viktig møteplass for forskningsmiljøet i Norge.

Dele på Pinterest Norges Forskningsråd holder til på Sollerud i Oslo.

Norges Forskningsråd holder til på Sollerud i Oslo.

Det er lagt stor vekt på interiørmessige detaljer i de nye lokalene på Sollerud. I fellessoner og biblioteket har Forskningsrådet i samarbeid med sin interiørarkitekt, valgt et linoleumsgulv i spennende, plasstilskårne mønstre.

– Det ligger mange tanker bak dette mønsteret, forteller Roos, - for vi ville ta hensyn til hva Forskningsrådet jobber med, vi ville reflektere vår strategi og vi ville signalisere møteplass, trafikkårer, molekyler, ja – idet hele tatt; forskningen i seg selv.

For gulvleggerne fra OTG var dette en helt ny erfaring, men formann Stefan Olsson forteller at arbeidet gikk forbausende greit etter at de første dekorfeltene var lagt. Gulvene varierer mellom linoleum og teppefliser som matcher hverandre perfekt.

Dele på Pinterest Det dekorerte gulvet er utarbeidet av Forskningsrådet i samarbeid med interiørarkitekten og symboliserer først og fremst kommunikasjon og sentral møteplass.

Det dekorerte gulvet er utarbeidet av Forskningsrådet i samarbeid med interiørarkitekten og symboliserer først og fremst kommunikasjon og sentral møteplass.

Dele på Pinterest Fellessonene har gulv med spesialdesignet mønster, tilskåret på stedet.

Fellessonene har gulv med spesialdesignet mønster, tilskåret på stedet.

Dele på Pinterest Møterommets mørke teppefliser fungerer godt sammen med fargerike interiørdetaljer.

Møterommets mørke teppefliser fungerer godt sammen med fargerike interiørdetaljer.

Dele på Pinterest Det mørke linoleumsgulvet er vakkert avpasset til den omfattende bruken av teppefliser som skaper glimrende gangkomfort og gode akustiske forhold.

Det mørke linoleumsgulvet er vakkert avpasset til den omfattende bruken av teppefliser som skaper glimrende gangkomfort og gode akustiske forhold.

Dele på Pinterest Smidige overganger.

Smidige overganger.

Norges Forskningsråd

Prosjekt: Norges Forskningsråd

Sted: Sollerud, Oslo

Eier: KLP Eiendom

Areal: 16.000 kvm

Hovedentreprenør: Aktiv Bygg AS

Interiørarkitekt: Metropolis arkitektur & design AS

Gulv: Linoleum Forbo og DLW Flooring

Teppefliser: Interface

Gulventreprenør: Oslo Tapet og Gulvbelegg AS

Mer informasjon

DLW Flooring

Forbo Flooring

Interface

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]