Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Naturen - viktig i vår hverdag

Verdens største produsent av teppefliser, Interface, stiller store krav til sine produkter, sine produksjonsmetoder og krav til gjenbruk og resirkulering. En rekke av kolleksjonene deres er inspirert av ulike elementer vi finner i naturen, som gress, skog og hav, og "biofilisk design" har blitt et fokusområde.

 • Oliver Heath, arkitekt og internasjonal ekspert på

  Foto:

 • Grøntinnslag gjør oss friskere og mer produktive.

  Foto:

 • Elementer fra naturen gjør deg friskere og får deg til å føle deg bedre.

  Foto:

 • Teppeflis-produsenten Interface er en ivrig pådriver for å gi oss assosiasjoner til naturen i vår urbane hverdag.

  Foto:

Annonse
Annonse
Oliver Heath, arkitekt og internasjonal ekspert på

Oliver Heath, arkitekt og internasjonal ekspert på "biofilisk design".

Interface slutter seg blant annet til den internasjonalt kjente arkitekten og eksperten Oliver Heath og hans synspunkter på økologisk design og bærekraftig arkitektur. Han taler varmt om såkalt ««biofilisk design»», som innebærer formgivning sterkt influert av naturen og naturens elementer. Han mener at selv om de fleste mennesker i dag lever i byer, har vi en innebygs dragning til naturen. Kjærlighet til livet - vi kan vel si at det er en dekkende oversettelse av begrepet «biofili» - og det benyttes for å beskrive menneskets lengsel etter naturen og naturlige prosesser.

Bedre liv

Problemet er, i følge Heath at  mange arbeidsplasser og kontorer er uten innslag av elementer som knyter oss til naturen. Ny forskning viser at arbeidsplasser uten grøntinnslag og tilstrekkelig dagslys, har en negativ innvirkning på vår helse og vårt velbefinnende. Dette leder ofte til høyere stressnivå og lavere produktivitet.

Virkning

Elementer fra naturen gjør deg friskere og får deg til å føle deg bedre.

Elementer fra naturen gjør deg friskere og får deg til å føle deg bedre.

Undersøkelser fra amerikanske sykehus viser at ved å anvende «biofilisk design», benytter pasientene 22 prosent mindre medisiner etter operasjoner.

Andre undersøkelser viser at skoleelever har økt sin læreevne med 25 prosent i miljøer der elementer fra naturen er integrert.

«Biofilisk design» på en arbeidsplass kan dreie seg om tilgang på naturlig lys eller om vinduer som vender mot en park eller et annet grøntområde.

Naturen og teppefliser

Teppeflisprodusenten Interface er en ivrig pådriver for å gi oss assosiasjoner til naturen i vår urbane hverdag.

Teppeflisprodusenten Interface er en ivrig pådriver for å gi oss assosiasjoner til naturen i vår urbane hverdag.

- Det virker naturlig at design som etterlikner naturens egne materialer viser seg å ha en positiv påvirkning på helsen, våre prestasjoner og for vår konsentrasjonsevne på arbeidsplassen. For oss i Interface betyr «biofilisk design» at vi tolker og benytter nyansene i naturen, som for eksempel farger og teksturer som vi alle ubevisst reagerer på, i vår designprosess når vi utvikler teppefliser. Å forbedre velbefinnende, produktivitet og kreativitet hos de ansatte er nøkkelen til framgang for selskapet i dag, sier Ann Charlott Lade, nordisk markedssjef for Interface.

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon

www.interfaceflor.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]