IFI logo
Se flere bilder
Naturen - viktig i vår hverdag

Foto: Interface

Naturen - viktig i vår hverdag

Verdens største produsent av teppefliser, Interface, stiller store krav til sine produkter, sine produksjonsmetoder og krav til gjenbruk og resirkulering. En rekke av kolleksjonene deres er inspirert av ulike elementer vi finner i naturen, som gress, skog og hav, og "biofilisk design" har blitt et fokusområde.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Interface slutter seg blant annet til den internasjonalt kjente arkitekten og eksperten Oliver Heath og hans synspunkter på økologisk design og bærekraftig arkitektur. Han taler varmt om såkalt ««biofilisk design»», som innebærer formgivning sterkt influert av naturen og naturens elementer. Han mener at selv om de fleste mennesker i dag lever i byer, har vi en innebygs dragning til naturen. Kjærlighet til livet - vi kan vel si at det er en dekkende oversettelse av begrepet «biofili» - og det benyttes for å beskrive menneskets lengsel etter naturen og naturlige prosesser.

Se flere bilder
Oliver Heath, arkitekt og internasjonal ekspert på

Foto:

Oliver Heath, arkitekt og internasjonal ekspert på "biofilisk design".

Bedre liv

Problemet er, i følge Heath at  mange arbeidsplasser og kontorer er uten innslag av elementer som knyter oss til naturen. Ny forskning viser at arbeidsplasser uten grøntinnslag og tilstrekkelig dagslys, har en negativ innvirkning på vår helse og vårt velbefinnende. Dette leder ofte til høyere stressnivå og lavere produktivitet.

Virkning

Undersøkelser fra amerikanske sykehus viser at ved å anvende «biofilisk design», benytter pasientene 22 prosent mindre medisiner etter operasjoner.

Andre undersøkelser viser at skoleelever har økt sin læreevne med 25 prosent i miljøer der elementer fra naturen er integrert.

«Biofilisk design» på en arbeidsplass kan dreie seg om tilgang på naturlig lys eller om vinduer som vender mot en park eller et annet grøntområde.

Se flere bilder
Elementer fra naturen gjør deg friskere og får deg til å føle deg bedre.

Foto:

Elementer fra naturen gjør deg friskere og får deg til å føle deg bedre.

Naturen og teppefliser

- Det virker naturlig at design som etterlikner naturens egne materialer viser seg å ha en positiv påvirkning på helsen, våre prestasjoner og for vår konsentrasjonsevne på arbeidsplassen. For oss i Interface betyr «biofilisk design» at vi tolker og benytter nyansene i naturen, som for eksempel farger og teksturer som vi alle ubevisst reagerer på, i vår designprosess når vi utvikler teppefliser. Å forbedre velbefinnende, produktivitet og kreativitet hos de ansatte er nøkkelen til framgang for selskapet i dag, sier Ann Charlott Lade, nordisk markedssjef for Interface.

Se flere bilder
Teppeflisprodusenten Interface er en ivrig pådriver for å gi oss assosiasjoner til naturen i vår urbane hverdag.

Foto:

Teppeflisprodusenten Interface er en ivrig pådriver for å gi oss assosiasjoner til naturen i vår urbane hverdag.

Mer informasjon

www.interfaceflor.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.