Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Menn vil ikke vaske vinduene

  •  
  •   Publisert:
x-default  
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Våren er høysesong for vindusvask i norsk hjem. Det er fortsatt kvinnene som er de ivrigste vindusvaskerne, tre av 10 menn sier de aldri vasker vinduene. Her er tipsene som gjør deg til en bedre vindusvasker.

Tallene kommer frem i en befolkningsundersøkelse gjennomført av TNS Gallup for Jordan House Care. 1000 nordmenn har blitt spurt om deres forhold til vindusvask.

 

Menn som ikke vasker

Med forlengerskaft blir vaskingen enklere.
Med forlengerskaft blir vaskingen enklere.

42 prosent av kvinnene som er spurt i undersøkelsen svarer at de vasker vinduene 4 ganger i året eller mer, mens bare 19 prosent av mennene svarer det samme.

– Det er nok ikke helt overraskende. Vi ser også at menn i større grad svarer at de ikke legger merke til at vinduene er skitne, det kan jo kanskje være en del av forklaringen, sier produktsjef Ståle Riddervold i Jordan House Care

I den samme undersøkelsen svarer 30 prosent av de spurte mennene at de aldri vasker vinduer, mens kun 10 prosent av kvinnene svarer det samme. Det handler heller ikke om at de synes det er vanskelig; for 76 prosent av svarer at de synes det er lett eller ganske lett å vaske vinduer.

Vask ekstra på våren

Vask vinduene flere ganger i løpet av våren.
Vask vinduene flere ganger i løpet av våren.

Hvor ofte man bør vaske vinduene vil variere med bosted og årstid.

For dem som bor i en høyt trafikkert by, er det sannsynlig at vinduene blir raskere skitne enn om du bor mer landlig til.

Men nå på våren må man vaske oftere uansett hvor man bor.

– På denne tiden av året er det mye pollen og støv i luften. Dermed vil vinduene fort bli skitne. For å få rene og klare vinduer bør du vaske dem flere ganger i løpet av våren og sommeren, sier Riddervold.

Vask vinduer etter husvasken

Bruk mikrofiberklut på vinduene.
Bruk mikrofiberklut på vinduene.

For det beste og mest skinnende resultatet bør du vaske vinduene med en fuktig mikrofiberpad, for så å dra vannet av med en nal.

Deretter benyttes en mikrofiberklut i kantene mot vinduskarmen for å fjerne de resterende vannrestene.

Er ønsket ekstra glansfulle vinduer, kan du blande ut vannet med egnede rengjøringsmidler.

Noe som mange glemmer, men som er viktig i forbindelse med for eksempel maling av hus, er å vaske vinduene etter at du har vasket huset.

– Hvis du har vasket huset med kraftvask er det særdeles viktig å vaske vinduene etterpå. Hvis kraftvask, som er et sterkt rengjøringsmiddel, blir liggende på vindusglasset vil glasset få varige matte flekker, advarer Riddervold.

 

For mer informasjon

Jordan

Les også Nymalte vinduer kan lukkes

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: