IFI logo
Se flere bilder
Nymalte vinduer kan lukkes

Foto: Frode Larsen/ifi.no og produsenten

Nymalte vinduer kan lukkes

Hurtigtørkende vindusmaling gjør at du kan lukke vinduet samme dag som du har malt - du kan attpåtil rekke to strøk om du vil.

Gitte Granstrøm. foto

Gitte Granstrøm. foto
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

At en kan lukke det nymalte vinduet før sengetid, redder nok nattesøvnen til mange. Kald vind og kryp i små og store størrelser holdes ute, samtidig som samvittigheten er bedre etter å ha gjort den nødvendige malerjobben.

Spar tid, helse og miljø

Med den nye vindusmalingen fra Beckers kan man male to strøk med dekkende maling på en og samme dag, mot ett strøk om dagen som har vært vanlig tidligere. Vindusmalingen tørker i løpet av to timer og er overmalbar etter fire til seks timer. I tillegg til at vil tørketiden kortes ned, er malingen helt fri for løsemidler og dermed skånsom mot både helse og miljø.

Malingsprodusenten Beckers' målsetting er at innen 2009 skal 99 prosent av all maling som selges fra Beckers være vannltynnbar. I disse dager lanserer Beckers et nytt, vanntynnbart vindusmalingssystem som består av grunnolje, grunnmaling og dekkende maling.

Langvarig beskyttelse

Vinduene på et hus er svært utsatt for vær og vind, og rammes fortere enn andre flater av fukt- og råteskader. Mal med hele malingssystemet for et langvarig og holdbart resultat: grunnoljen impregnerer, grunnmalingen beskytter mot fukt, og den dekkende malingen gir en fin og motstandsdyktig overflate som bevarer fargen. Tester gjennomført av Beckers har vist at den vanntynnbare malingen faktisk holder på fargen bedre enn de eldre og løsemiddelbaserte malingstypene.

Bruk riktig verktøy

- Når man maler med vanntynnbar maling, er det viktig å benytte riktig verktøy for best mulig resultat. En myk, syntetisk pensel egner seg best for denne malingstypen, sier Chresten Nielsen, malermester og teknisk ansvarlig i Tikkurila Norge AS, som markedsfører og selger Beckers i Norge.

Mer informasjon

www.beckers.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Når kan man beise terrassen?

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Ny terrasse på en dag
Utendørs

Ny terrasse på en dag

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Gi terrassen en ny start

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.