Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Med linoleum som forbilde

Ifølge Meteorologisk institutts egne klimascenarier vil gjennomsnittstemperaturen i hele Norge øke fremover. Da de trengte nye lokaler til datamaskinene som utfører disse avanserte beregningene, var det derfor viktig at bygget måtte bli mest mulig miljøvennlig.

 • Marmoleum er laget av naturlige, fornybare råvarer: vegetabilsk olje, harpiks, tremel, kalkstein, jute og miljøvennlig pigmenter.

  Foto:

 • I Tallhall er det lagt to linoleumsdesign fra kolleksjonen Marmoleum Real, samt en design fra kolleksjonen Marmoleum Dutch Design.

  Foto:

 • Marmoleums unike utseende er inspirert av de like unike fargene og strukturene i naturen.

  Foto:

 • Marmoleum har det laveste CO2-utslippet fra produksjon per m² av samtlige gulvbelegg på markedet (ref. ERFMI ).

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Tallhall er Meteorologisk institutts nybygg på Blindern i Oslo. Det er et toetasjes tilbygg i tilknytning til instituttets eksisterende kontorer.

Navnet Tallhall kommer av at nybygget huser et datasenter i første etasje. Kantine og møterom er plassert i andre etasje.

I 2009 inngikk Meteorologisk institutt en avtale med FutureBuilt om å realisere Tallhall som et forbildeprosjekt på klimaeffektiv arkitektur.

Tallhall ble offisielt åpnet 14. juni 2011.

FutureBuilt er et tiårig samarbeidsprogram mellom Oslo, Bærum, Asker og Drammen kommuner med den hensikt å vise at det er mulig å utvikle klimanøytrale byområder og arkitektur med høy kvalitet.

Totalvurdering

Byggets 1. etasje inneholder datahaller og tekniske rom, mens 2. etasje rommer kantine og møterom, og er prosjektert som passivhus. Materialvalgene er gjort ut ifra en totalvurdering av miljøpåvirkning, levetid, vedlikeholdsbehov og kostnader, samtidig som det av sikkerhetsmessige grunner er valgt robuste materialer.

Miljøvennlige materialer

I hele bygget er det lagt vekt på miljøvennlige materialer, slik som fiberarmert betong, lavkarbonbetong, resirkulerte og resirkulerbare materialer. Kortreiste trematerialer som ask og osp går igjen i vegger og i himlinger. Som gulvmateriale i 2. etasje er det valgt linoleum, som er et meget godt miljøvalg.

Biologisk nedbrytbart

Forbo floorings linoleum er svanemerket og lages av 97 prosent naturlige råvarer, hvorav 72 prosent er fornybare og vokser opp igjen innen ti år. Linoleum er fullstendig biologisk nedbrytbart.

Oppdatert: 20.06.2014  

Mer informasjon:

www.forbo-flooring.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]