Kategorier

Meny

Konto

Med linoleum som forbilde

Ifølge Meteorologisk institutts egne klimascenarier vil gjennomsnittstemperaturen i hele Norge øke fremover. Da de trengte nye lokaler til datamaskinene som utfører disse avanserte beregningene, var det derfor viktig at bygget måtte bli mest mulig miljøvennlig.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Med linoleum som forbilde

Foto: Laila Meyrick

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tallhall er Meteorologisk institutts nybygg på Blindern i Oslo. Det er et toetasjes tilbygg i tilknytning til instituttets eksisterende kontorer.

Navnet Tallhall kommer av at nybygget huser et datasenter i første etasje. Kantine og møterom er plassert i andre etasje.

I 2009 inngikk Meteorologisk institutt en avtale med FutureBuilt om å realisere Tallhall som et forbildeprosjekt på klimaeffektiv arkitektur.

Tallhall ble offisielt åpnet 14. juni 2011.

FutureBuilt er et tiårig samarbeidsprogram mellom Oslo, Bærum, Asker og Drammen kommuner med den hensikt å vise at det er mulig å utvikle klimanøytrale byområder og arkitektur med høy kvalitet.

Totalvurdering

Byggets 1. etasje inneholder datahaller og tekniske rom, mens 2. etasje rommer kantine og møterom, og er prosjektert som passivhus. Materialvalgene er gjort ut ifra en totalvurdering av miljøpåvirkning, levetid, vedlikeholdsbehov og kostnader, samtidig som det av sikkerhetsmessige grunner er valgt robuste materialer.

Dele på Pinterest Totalvurdering

Miljøvennlige materialer

I hele bygget er det lagt vekt på miljøvennlige materialer, slik som fiberarmert betong, lavkarbonbetong, resirkulerte og resirkulerbare materialer. Kortreiste trematerialer som ask og osp går igjen i vegger og i himlinger. Som gulvmateriale i 2. etasje er det valgt linoleum, som er et meget godt miljøvalg.

Biologisk nedbrytbart

Forbo floorings linoleum er svanemerket og lages av 97 prosent naturlige råvarer, hvorav 72 prosent er fornybare og vokser opp igjen innen ti år. Linoleum er fullstendig biologisk nedbrytbart.

Mer informasjon:

www.forbo-flooring.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]