Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Grønt gulv med riktig gråfarge

- Vi var definitivt ute etter et gulvbelegg som var både miljøvennlig og som passet inn i helheten her på vårt Oslo-kontor, forteller Lars Haakanes hos Ola Roald Arkitektur AS.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Grønt gulv med riktig gråfarge

Foto: Kristian Owren/ifi.no

De fleste produsenter, i de fleste bransjer, har forstått av kundene er blitt mer miljøbevisste. Ikke minst private- og offentlige virksomheter stiller stadig høyere krav til leverandørenes produkter i sine spesifikasjoner:

- Vi så etter en spennende løsning som kunne tilfredsstille både våre designkrav og våre miljøkrav. Da interiørarkitekten kom opp med dette forslaget slo vi til direkte. Belegget har en antrasittgrå farge som matcher det øvrige interiøret perfekt, og det har en nesten umerkelig knotteprofil, som lager et spesielt skimmer i gulvet. Det minner nesten om vann som flyter, forteller en fornøyd Lars Haakanes hos Ola Roald Arkitektur.

Kreativ produsent

Den tyske produsenten Vorwerk har innsett at bærekraft betyr mye for kundene og har blitt riktig kreativ i sin produktutvikling. I et års tid har deres gulvbelegg «RE / COVER Green» vært presentert for det norske prosjektmarkedet.

- Dette er ikke noe lavprisprodukt, forteller Henrik Finne, distriktsansvarlig hos Polyflor Nordic, som markedsfører Vorwerks gulvløsninger i Norge, og han fortsetter: - Kolleksjonens har fått navnet «RE / COVER Green» for å markere overfor arkitekter og andre prosjektbeskrivere at produktet er gjennomgående organisk. «Green» eller «grønn» hentyder til materialets sammensetning, og et utseende og fargevalg inspirert av naturen; en optimal løsning for miljøbevisste arkitekter og planleggere.

Dele på Pinterest Den skimrende, antrasittgrå fargen skaper en industriell look.

Den skimrende, antrasittgrå fargen skaper en industriell look.

Annonse

Et gulv i tiden

Kolleksjonen «RE/COVER Green» er utviklet av den verdenskjente arkitekten og designeren Hadi Teherani og hans team. Designenes utseende og navn kan assosieres til forekomster i naturen, knyttet til skog, stein og metall. Til sammen representerer kolleksjonen tretti elegante mønstre som er utviklet med tanke på at de alle skal kunne virke sammen, slik at interiørarkitekten selv kan skape en helhet i det aktuelle miljøet. Dette nye, miljøvennlige gulvet for så vel bolig- som prosjektmarkedet, er en tidsmessig kombinasjon av økologisk tenkning, estetikk og kvalitet.

Bærekraftig

- Dette er et virkelig «grønt produkt», understreker Finne, -«RE/COVER Green» består i hovedsak av av ricinusolje, kanskje mer kjent som lakserolje, og rapsolje. Disse oljene benyttes i stedet for petrokjemiske stoffer. Dessuten inneholder gulvbelegget hverken klor, myknere eller løsemidler. Hele nitti prosent av «RE/COVER Green» består av fornybare råvarer; det inneholder ikke noen form for PVC, men har en overflate som består av hele 200µ polyuretan. Dette er nesten ti ganger mer enn hva en vanligvis finner på vinyl og linoleum og skaper en utrolig motstandsdyktig overflate som forenkler vedlikeholdet. Dette er et produkt for framtiden, avslutter Henrik Finne.

Mer informasjon

www.polyflor.no

Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]