IFI logo
Se flere bilder
Rehabilitering hos Veritas

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

Rehabilitering hos Veritas

Det har lenge vært et helt lite samfunn for seg selv på det som tidligere var Høvik Verk og som nå er hovedbasen til Det Norske Veritas.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Veritas er en uavhengig stiftelse "med formål å arbeide for sikring av liv, verdier og miljø - og en ledende leverandør av tjenester for risikostyring". De fire største områder de opererer på er maritim, olje & gass, prosess og transport (vei & jernbane). Veritas har 5.800 ansatte, de fleste høyt kvalifiserte ingeniører og teknisk personell. De er svært internasjonale med 300 kontorer i mer enn 100 land.

Hovedkontoret på Høvik i Bærum er en blanding av gamle restaurerte bygninger og nybygg fra 1970- og 80-tallet som Veritas og arkitektkontoret Lund & Slaatto høstet mye anerkjennelse for. Til sammen finner vi 85.000 kvadratmeter kontorlokaler på Høvik, et hovedkontor med kapasitet til over 2.000 medarbeidere. I tillegg finner vi andre funksjoner som den store staselige Veritas-villaen, barnehage, velferdssenter, etc.

Etter oppstarten i 1855 var det også mangesidig aktivitet på Høvik Verk - ved siden av arbeidsplass også boliger, skole, butikk, turnlokale og gartneri. Verket var eiet av familien Berg som også drev glassproduksjon ved Hadelands-, Hurdals- og Biri Glassverk. En tid ble det nedlagt på Høvik, men startet opp igjen og rundt 1910 var Høvik Verk på det største. I 1933 slukket den siste glassovnen. Enden på glasshistorien var at Det Norske Veritas kjøpte Høvik-stranden, Saraholmen og de mange bygningene av Christiania Glasmagasin i 1972.

Bærum kommune stilte store kravet til miljøet på området. De fredede bygningene skulle bevares og rehabiliteres til fremtidig bruk. Men fremfor alt ble det bygget på Høvik; da Veritas 1 ble innviet i 1976 var det et byggetrinn med vel 40.000 kvadratmeter kontorer, laboratorier og kantiner. 5.000 kvadratmeter av den eldre byggemasse var rehabilitert. Veritas 2 sto klar i 1984.

-Vi har en rehabiliteringssyklus på 12 år her nå, forteller Åsmund Weum, avdelingssjef Teknisk Drift i DNV Eiendom. - Med kontorarealet på 85.000 kvadratmeter betyr det at det går rundt hele tiden.

Mesterfarge Brødrene Brendmoe på Stabekk har hatt et arbeidsforhold til Veritas helt siden 1976. De utfører teppelegging og malerarbeid og har også gjort den siste rehabiliteringen, den som altså foregår hele tiden! Tre teppeprosjekter er ferdiggjort de siste 18 måneder - med Storeys som leverandør av tepper fra Norddeutsche Teppichfabrik ved Hamburg.

-Vanligvis leveres prosjekttepper i fire meter bredde, men her er all leveranse splittet til tometers bredde for transportens skyld og for å få dem inn i bygget. De lengste ruller her er på 67 meter, snittrullene veier mellom 160 og 180 kilo. Tverrskjøting av lengder er ikke akseptert, de skal dekke hele rommets lengde. I vårt siste rehabiliteringsprosjekt har vi lagt fem tonn tepper av 1.100 grams luvvekt fra Norddeutsche, forteller Per Brendmoe.

   

Avdelingssjef Åsmund Weum i DNV Eiendom: -Vi har valgt å legge tepper i kontorlokalene våre mest på grunn av akustikk og at det er behagelig å gå på.

-For oss er leveransen en fjær i hatten fordi Det Norske Veritas stiller krav - både til oss og til fabrikken, sier Kjell Johannessen i Storeys. -Det er første gang vi legger tepper hos Veritas på Høvik.

Storeys og prosjekt er mangesidig - de leverer vinylbelegg både til boligprosjekt og offentlige miljøer, korkprodukter, keramiske fliser og heldekkende tepper. Storeys største leverandør på tepper til prosjekt er Norddeutsche.

Se også Fargemagasinet nr. 6/04.

Dette er brukt:
  • Tepper fra kolleksjonen Contract i 100% nylon fra Norddeutsche Teppichfabrik.
  • Norsk leverandør: Storeys
  • Håndverker: Mesterfarge Brødrene Brendmoe, Stabekk.
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.