Kategorier

Meny

Konto

Matt maling på husveggen

Vi så det først på biler og makeup. Glansen var borte. Nå kommer de matte boligene.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Matt maling på husveggen

Foto: Nordsjö, Butinox Futura, Tyrilin og Beckers

Matte farger gjør at ting virker fjernere, dypere og mer naturlig. De reflekterer ikke lys og gir lite gjenskinn. Matt husmaling er nisjeproduktet som treffer et innovativt publikum. De som vil skille seg fra mengden. De som ikke vil assosieres med blanke og skinnende objekter som lett kan se ut som plastikk.

De vil ha en annen glans. En glans som ikke synes. 

For nytenkerne

− Vi lanserer nå en supermatt veggmaling til utvendige trefasader. En akrylmaling helt uten glans, men som gir en robust og holdbar overflate i opptil 10 år. Vi tror målgruppen vil være unge voksne. Eller boligeiere som tenker nytt og som er opptatt av moderne arkitektur. Vi har sett behovet lenge. Nå er den helmatte malingen fra Nordsjö tilgjengelig hos vårt forhandlernett, sier marketingsjef Mette Dahl hos AkzoNobel i Norge.

Dele på Pinterest Et mørkt hus med matt glans fremstår elegant og diskret. En matt fasade vil også fremstå roligere og jevnere.

Et mørkt hus med matt glans fremstår elegant og diskret. En matt fasade vil også fremstå roligere og jevnere.

Maling for tøffere arkitektur

Også malingsprodusenten Scanox har matte alternativer på markedet. De har matt beis og matt maling som går rett inn i den matte trenden.

– Med en matt behandling blir arkitekturen tøffere. Fasaden ser jevnere ut, og får ingen glansforskjeller. Utskjæringer og andre detaljer kommer enda bedre frem, forteller Birgitte Finckenhagen, markedsdirektør i Scanox.

Tyrilin Matt Beis finnes i 15 tidsriktige farger hentet fra fjellets fargepalett. Beisen er vanntynnet og basert på alkyder, forsterket med akryl, og tørker raskere enn tradisjonell oljebeis. 

Butinox Futura Soft Look har ingen glansrefleksjoner, og flaten vil alltid fremstå jevn, matt og vakker. Malingen kan brukes på nytt grunnet, tidligere beiset, dekkbeiset eller malt treverk, og på trykkimpregnert, grunnet tre.

Dele på Pinterest Tyrilin Matt Beis og Butinox Futura Soft Look.

Tyrilin Matt Beis og Butinox Futura Soft Look.

Elegant

Beckers er også på markedet med sin Fasademaling Helmatt. Dette er en vannbasert akrylatmaling for umalt eller tidligere malt treverk utendørs, som gir overflaten et helmatt og elegant utseende. Den kan også blandes med alle Beckers utendørsfarger.

Dele på Pinterest Moderne matte malinger og beiser for fasade har god ripefasthet, og samme holdbarhet som normalblanke behandlinger.

Moderne matte malinger og beiser for fasade har god ripefasthet, og samme holdbarhet som normalblanke behandlinger.

Mer informasjon:

Beckers

Butinox Futura

Nordsjö

TreStjerner

 

Bergen Malingfabrikk

Flügger

Pure & Original

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]