Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Male utemøbler - 3 enkle steg

Quick Bengalack er perfekt til å male utemøbler av både tre, metall og hardplast. Her ser du hvor enkelt du bruker spraymaling og maling på spann på to hagestoler med rustskader og slitt treverk, gjennom 3 enkle steg. Alt kan fornyes med Quick Bengalack!

Annonse
Annonse
Alt du trenger for å fornye utemøblene er Quick Bengalack på spray og spann.

QUICK BENGALACK: Alt du trenger for å fornye utemøblene er Quick Bengalack på spray og/eller spann. Bruk "Rett på rust" dersom det er rustskader.
(Anna Leikanger Voje/ifi.no)

Har du gamle, slitte utemøbler? Ikke kast dem! Det er enkelt å forvandle dem til nye, freshe, og unike møbler. Du trenger bare Quick Bengalack i de fargene du liker.

1. Vask

Vask møblene før du maler for å fjerne fett, sot, sopp og alger.

VASK FØRST: Bruk et sterkt rengjøringsmiddel med høy pH-verdi, slik som Butinox Husvask og Kraftvask.
(Anna Leikanger Voje/ifi.no)

Vask alltid utemøblene før videre behandling. 

- Alle overflater som står ute kan ha både synlig og usynlig begroing. Bruk et sterkt rengjøringsmiddel med høy pH-verdi, slik som Butinox Husvask og Kraftvask, for å løse opp og fjerne fett, sot, sopp og alger, sier teknisk sjef hos Quick Bengalack Thor Ingar Røneid.

Tynn rengjøringsmiddelet i riktig forhold.

- Butinox Husvask og Kraftvask er to produkter i ett. Når den tynnes 1:20 med vann er det en Husvask, som er en meget effektiv rengjøring til flater som ikke skal males. Når den tynnes 1:10 med vann er det en Kraftvask, som er det vi trenger her. Den er sterkere og mer aggressiv på overflaten, og forbereder den til en overflatebehandling, sier Røneid.

Skyll godt

Slurver du med skyllingen kan det få konsekvenser for det endelige resultatet.

- Man skyller først og fremst for å fjerne både middelet og urenhetene, men det er viktig at man også etterskyller. Dette er på grunn av den høye pH-verdien. Skyll helt til det ikke skummer noen steder. Dersom rester av rengjøringsmiddelet bare tørker ut på flaten, vil ikke malingen feste seg like godt, sier Røneid.

2. Påfør første strøk

Bruk spray på metallet.

SPRAY PÅ METALLET: - Spray er kjekk å bruke på små gjenstander eller der det er vanskelig å komme til med pensel, sier produktsjef hos Quick Bengalack Christina Treichel  Hanevold.
(Anna Leikanger Voje/ifi.no)

På disse rustne stolene bruker vi Quick Bengalack Rett på rust på spray. Rett på rust-serien er rustbeskyttelse, grunning og toppstrøk i ett. Produktet forhindrer rusten i å vokse, og dekker pent over med den fargen du ønsker. 

-  Fjern løs rust, løs maling, fett og andre forurensninger og påfør to lag Rett på rust. Pass på å få lagt på nok, og at ingen flekker er bare slik at fuktighet kan slippe til under malingsfilmen. Da har du et flott resultat som varer lenge, sier produktsjef hos Quick Bengalack Christina Treichel Hanevold.

Quick Bengalack Rett på rust får du både på spray og spann. Vi bruker spray på metallet for å komme til i alle kriker og kroker. Siden det var mer igjen av sprayen brukte vi den like gjerne som første lag på treflatene også. Selv om Rett på rust er ment for metall er det ikke noe i veien med å bruke det på treet også. Velger du Rett på rust på spann til å freshe opp gjenstandene dine, kan du få blandet den fargen du vil i din nærmeste butikk. En fin, gul stol kan skinne om kapp med vårsola.

- Spray er kjekk å bruke på små gjenstander eller der det er vanskelig å komme til med pensel, og så får du jo maling og verktøy i ett. Pensel eller rull er det lurt å bruke på store overflater, sier Hanevold.


Quick Bengalack Rett på rust fungerer også på tre.

FØRSTE STRØK: Quick Bengalack Rett på rust er ypperlig på rustskadet metall. Har du mer igjen kan du bruke det som første strøk på treet også.    

(Anna Leikanger Voje/ifi.no)

La det tørke

Tørketiden varierer etter omgivelsene, men med spray trenger du normalt ikke vente mer enn 5-10 minutter før det er klart for andre strøk.     

3. Påfør andre strøk

På metallet bruker vi sprayen, men på treet bruker vi nå Rett på rust på spann. 

− Du kan gjerne bruke Quick Bengalack Universal på treverket, istedenfor Rett på rust. Vi har gjort det enkelt her med å bruke samme variant både på metallet og treverket - det går også bra. På treverket ønsker vi en fyldig og dekkende overflate, så vi påfører malingen enkelt med en liten rulle på andre strøket, sier Hanevold.

− Ønsker du en mer naturlig trefølelse kan du gjerne bruke spray her også, og legge på tynnere strøk. Da blir det mer synlig trestruktur, men malingsfilmen blir også fortere slitt. Generelt gjelder det at jo tykkere malingsfilm, jo lengre holdbarhet, sier Hanevold.

Nå lar vi det tørke i ca. 5 timer. Bruker du spray på andre lag kan du la det tørke i ca. 1 time. 

Vi bruker spray på metallet og spann på treet.

ANDRE STRØK: Vi bruker spray på metallet og spann på treet.
(Anna Leikanger Voje/ifi.no)

Slik ble resultatet:


FØR: Gamle stoler med slitt tre og rustent metall.

FØR: Gamle stoler med slitt tre og rustent metall.
(Anna Leikanger Voje/ifi.no)


Quick Bengalack Rett på rust har rustbeskyttelse, grunning og toppstrøk i ett.

RUSTSKADER: Quick Bengalack Rett på rust har rustbeskyttelse, grunning og toppstrøk i ett.
(Anna Leikanger Voje/ifi.no)


Stol før nært

SLITT TRE: Treet var gammelt og slitt.
(Anna Leikanger Voje/ifi.no)


Stolene er rustfrie og freshe, og kommer til å leve lenge.

ETTER: Stolene er rustfrie og freshe, og kommer til å leve lenge.
(Anna Leikanger Voje/ifi.no)


Her ser du stolene før og etter plassert ved siden av hverandre.

FØR OG ETTER: Her ser du stolene før og etter plassert ved siden av hverandre.
(Anna Leikanger Voje/ifi.no)


Teknisk sjef Thor Ingar nyter vårsola mens han sprayer stoler.

FORNØYD: Teknisk sjef Thor Ingar synes det er alle tiders å spraye utemøbler i vårsola.
(Anna Leikanger Voje/ifi.no)

Oppdatert: 25.08.2020  

Du trenger:

Vask:

pensel til skrubbing

Butinox husvask og kraftvask

hageslange eller høyttrykksspyler

Maling:

Quick Bengalack Rett på rust spray

Quick Bengalack Rett på rust spann

Liten rulle

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Mer informasjon

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]