IFI logo
Se flere bilder
Mal gulvet!

Foto: Frode Larsen/ifi.no, Espen Grønli/ifi.no

Mal gulvet!

Er du lei det gulnede tregulvet, men kvier deg for å skifte det? Vurder maling som et alternativ! En ny farge eller dekor på gulvet kan forandre rommet fra lyst til mørkt og gi det en helt ny atmosfære.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er gulvet ditt slitt og ripete, eller ønsker du å friske det opp med en ny farge? Å male gulvet kan mange ganger være løsningen – istedenfor å skifte det ut. Maling på gulvet har tre hovedfunksjoner: det gir farge til rommet, skjuler stygge flekker og skader og gir gulvet et godt slitelag.

Populært med maling

Malte tregulv er blitt så populære at det faktisk er kommet spesielle parketter på markedet som er produsert spesielt for overmaling. Men også vanlige parketter og tregulv kan males – ja, til og med glatte laminatgulv er fine underlag for maling.

Det meste kan males

De fleste gulv kan males under forutsetning av at underlaget er rent og tørt. Tidligere sa man at maling ikke ville feste til laminat, men også disse gulvene kan nå males med enkelte malinger. Det anbefales imidlertid ikke å male på vinylgulv fordi myknere i belegget kan påvirke tørke- og herdetiden, noe som kan medføre skjemmende merker hvis gulvet blir tatt i bruk for tidlig. Fliser kan også males i tørre rom, men man bør være oppmerksom på at det kun ansees som en kortsiktig løsning da det ofte er vanskelig å få god heft.

Mer informasjon:

Beckers

Bergen Malingfabrikk

Flügger

Nordsjö

Scanox

IBG

Krefting

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Ny farge til soverommet i 2022

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Koden til farger som funker sammen

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Godt følge til brunt
Innendørs

Godt følge til brunt

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.