Kategorier

Meny

Konto

Frisk opp tregulvet

Vi polerer bilen med jevne mellomrom for at lakken skal holde seg pen. Hvorfor gjør vi ikke det samme med stuegulvet?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Frisk opp tregulvet

Foto: Produsenten

Det er nemlig slett ikke nødvendig å slipe ned og lakkere eller olje gulvet på nytt med en gang det begynner å se slitt ut. Ved hjelp av riktige pleieprodukter kan gulvet bli som nytt - og det uten en hel masse arbeid.

- Spesielt nyttig er slike produkter for laminater eller parketter med tynne slipesjikt, da man kanskje ikke engang har muligheten til å slipe dem ned, forteller Finn Wang i Brynsløkken.

Slitt gulv kan ta skade

- Hvis man har fått små riss eller hakk i gulvet er lakken eller oljen har blitt tynnere, er gulvet mer utsatt for fuktskader. Ved å påføre olje- eller lakkpleie fyller man igjen disse rissene, slik at vann og såpe ikke trenger ned i treverket og skader gulvet, forteller Wang.

Men foruten den rent praktiske fordelen med å påføre olje- eller lakkpleie, er det også en kosmetisk grunn til å gå over gulvet. Det at gulvet straks ser nyoljet eller nylakkert er jo også en positiv effekt av behandlingen som mange setter pris på.  

Enkel påføring

Lakk- eller oljepleien kan påføres med langkost med klut eller nal med lammeullstrekk, på samme måte som man ville ha vasket gulvet.

- Det eneste som er viktig å huske på er at man må vaske i treverkets lengderetning, forteller Wang.

Han anbefaler at første gang man påfører bør pleiemiddelet være konsentrert, mens man senere kan blande ut med vann i blandingsforholdet 1:10 eller 1:20.

På alle typer oljede eller lakkerte gulv

Brynsløkkens nyheter FAXE GOlak Lakkpleie og Oljepleie kan benyttes på alle typer gulv som tidligere er behandlet med lakk eller olje. Produktene er milde og vanntynnbare - med andre ord vennlige både mot deg selv og miljøet.

Mer informasjon

www.brynslokken.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]