Kategorier

Meny

Konto

Vedlikehold av oljet tregulv

Til daglig renhold anbefales tørrmopp. Er treet blitt skittent eller du føler behov for å friske litt opp vasker du med mopp eller gulvklut oppvridd i lunkent vann tilsatt litt oljepleie. Unngå mye vannsøl på gulvet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Vedlikehold av oljet tregulv

Foto: ifi.no

Tekst Bjørg Owren/ifi.no

Leverandører av maling-, lakk- og oljeprodukter anbefaler generelt sett at vi holder oss til et system. Dersom gulvet er satt inn for eksempel med Faxe-olje brukes Faxe oljepleie til vask og trerens i samme system når gulvet er blitt meget skittent eller det skal foretas en grunnrens før gulvet oljes på nytt.

På et gulv med vanlig slitasje må du regne med å legge et tynt vedlikeholdslag hvert 3-4 år. Oljen trenger ned i treverket og gir ikke noe slitesjikt på samme måte som lakk. Derfor slites treet direkte, og gulvet får etter hvert et litt rustikk i utseende. Riper kan evt. slipes lett med fint slipepapir (korning 150) før gulvet oljes på nytt. Men vær obs på at det fort kan bli lyse skjolder der du sliper. Oljen trenger ca en uke for å herde planlegg derfor oljingen i god tid, og legg arbeidet til en periode da du vet at det er lite hard bruk av gulvet.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]