Byggma annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Mal annethvert trappetrinn!

  •  
  •  
MARKER: Bruk maskeringstape for å markere trinnene som ikke skal males først.   Bilder av: Jordan
Når du skal male trappen, gjelder det å tenke litt smart. For hvis du maler hele trappen på én gang, kan du støte på problemer.
Male trapp
MARKER: Bruk maskeringstape for å markere trinnene som ikke skal males først.

En nymalt trapp hever helhetsinntrykket i enhver entré og stue. Og det er ingen vanskelig jobb å male trappa. Det gjelder bare å ha rett type maling, riktig verktøy og noen smarte triks i ermet. 

SE OGSÅ DENNE VIDEOEN: Slik maler du trappen.

Et av de veldig enkle, men veldig smarte triksene, er å male annethvert trinn. Hvorfor? Jo, fordi du da kan bruke trappa inimellom malingøktene og rett etter at den er ferdigmalt.

Marker trinnene

Male trapp
ANNETHVERT TRINN: Når det er tid for malejobben, gjelder det å unngå trinnene som er markert. Mal alt annet.

Om du er nødt til å bruke trappen mens du maler, eller om du er avhengig av at den kan brukes rett etterpå, er det derfor bare å hoppe over annethvert trappetrinn når du maler. Og det eneste du trenger for å holde styr på sakene, er litt maskeringstape. 

1. Marker trinnene som ikke skal males først.

2. Så maler du alle trinnene som ikke er markert. Mal også alt annet rundt. Alle opptrinnene kan for eksempel fint males med en gang. Det eneste du må la være igjen, er annethvert trinn.

3. Når de første trinnene er malt og malingen der har fått tid til å tørke, kan du flytte tapen over til disse malte, tørre trinnene. 

4. Deretter maler du resten av trappetrinnene. La tapen sitte igjen på de første trinnene du malte, så du vet at der er det tørt og trygt å gå.

Male trapp
TØRT: Ved å feste tapen på trinnene du maler først, vet du hvilke trinn som er tørre og som derfor også er trygge å bruke.

Mer informasjon

Jordan

Les også Tripper opp malte trapper

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Slik gjøres det

Beckers annons

Nyeste artikler

HappyHomes annons