IFI logo
Se flere bilder
Lag et funksjonelt baderom under skråtak

Foto: INR/Rørkjøp

Lag et funksjonelt baderom under skråtak

Med skråtak i øverste etasje er det vel umulig å få til et velfungerende bad der? Neida! Med smart planlegging blir skråtaket en tilgang, istedenfor et hinder. Her er seks tips til ditt nye bad.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å forvandle et trangt baderom med skråtak til et luksuriøst velværebad er ingen umulig oppgave. God utnyttelse av kvadratmeterne og smarte innredninger kan gjøre det mørke og upraktiske badet til en nytelse – der skråtaket gir rommet et flott særpreg.

 

Hos rørleggerkjeden Rørkjøp med sine 400 medlemsbedrifter over hele landet, har de løst både slike, og større utfordringer mange ganger. Her har vi samlet de seks beste tipsene:

Her har vi samlet de seks beste tipsene:

1. Utnytt plassen

Plasser de laveste baderomsmøblene under skråtaket. For badekaret er lav takhøyde normalt ikke et problem – her ligger eller sitter du oftere enn du står. Har du i tillegg takvindu er dette en ideell plassering av badekaret. Her kan du drømme deg bort under stjernehimmelen mens du slapper av i et varmt bad en mørk vinterkveld.

 

Et annet alternativ er å plassere benkeskap med massevis med oppbevaring langs kneveggen under skråtaket. Med modulbasert innredning får du skreddersydd innredningen til akkurat dine behov. Velg fritt mellom skuffer, lave skap eller åpne hyller for et mer spennende uttrykk.

Se flere bilder
skråtak i dusjen

Foto: INR/Rørkjøp

UTNYTT PLASSEN: Skråtak på badet behøver ikke være en utfordring – med en skreddersydd dusjløsning kan du nemlig spille på lag med vinkelen. De fleste leverandører tilbyr skreddersøm av dusjløsninger som gjør det enkelt å utnytte plassen i rommet. 

2. Do eller vask ved kneveggen

Er det ikke altfor lavt under taket, kan et vegghengt toalett fint plasseres under skråtaket. Her skal du likevel i all hovedsak sitte ned. Det er dog viktig å tenke på at du må kunne reise deg opp uten å slå hodet i taket, og at de av oss som foretrekker å stå kan gjøre det uten å måtte stå dobbeltkrøkt.  Er takhøyden litt for lav, kan sisternen flyttes litt ut fra kneveggen og bygges inn i en dypere kasse slik at du får en praktisk hylle på toppen.

 

Det kan også være mulig å plassere vasken mot en vegg som møter skråtaket, men da bør den være enten høyre- eller venstrestilt, slik at den kommer lengst mulig vekk fra taket. På den måten får du ståhøyde ved servanten din, og praktisk oppbevaringsplass på resten av benkeplaten som går inn under skråtaket.

3. La det bli lys!

En god dose dagslys kan forvandle et mørkt og trangt rom til et lyst og luftig ditto. Har du mulighet, anbefales å sette inn et vindu i skråtaket. Det vil ikke bare øke romfølelsen, men også gi litt ekstra ståhøyde.

 

Legg også litt tid og energi i å velge riktig belysning. Strategisk bruk av LED-lyslister i nisjen i dusjen, bak baderomsspeilet eller under badekarkanten vil både forstørre rommet og gi det et tidsriktig preg. Kombiner denne indirekte belysningen med lys i taket som styres med dimmer, så har du alle muligheter for å lage stemning på badet. 

Se flere bilder
store vinduer

Foto: INR/Rørkjøp

DAGSLYS: Både store og små rom oppleves som mer romslige med utsyn. Slipp dagslyset inn!

Se flere bilder
takvindu gir ekstra

Foto: Foss Fabrikker/Rørkjøp

TAKVINDU: Har du mulighet for å sette inn et takvindu, vil det gi ekstra verdier til baderommet. 

4. Lille speil på veggen der…

Bruk av speil er et velkjent knep for å gi en illusjon av et større rom. Mulighetene for smarte løsninger med speil i ulike størrelser og formater er store – du kan til og med bestille skreddersydde speil med egne mål. Det er lenge siden speil kun var firkantete og hadde tjukk ramme.

 

Kombiner gjerne et lite rundt eller ovalt speil lengst plassert inne mot skråtaket, med større speil lengre ut på veggen. Det gir både en fin dynamikk i interiøret og en løsning som er både praktisk og lekker. 

Se flere bilder
belysning i speil

Foto: Korsbakken bad/Rørkjøp

STEMINGSSKAPER: Skap den rette stemningen med kunstig lys. Riktig og strategisk plassering av lys kan også gjøre at trange, mørke baderom oppleves som større. Mange lyskilder – for eksempel speil med innebygget lys bak – gir mange muligheter til å lyssette rommet på forskjellige måter. 

Se flere bilder
speil gjør rommet større

Foto: Romerike bad/Rørkjøp

ILLUSJONER: Speil er et godt verktøy for å få gitt en illusjon av store romvolumer. 

5. Del, så får du mer

En delevegg er spesielt smart dersom rommet er langsmalt og har skråtak på begge langsidene. En delevegg midt i rommet gir deg ytterligere en flate å møblere mot – der kan du få full ståhøyde ved servantbenken, plassere det vegghengte toalettet, eller få inn et lekkert høyskap med god plass til håndklær og toalettsaker for hele familien.

6. Måltilpasset dusj

Er takhøyden tilstrekkelig kan det være lurt å plassere dusjen under skråtaket. Skrå dusjvegger og kundetilpasning av mål fra en rekke leverandører til Rørkjøpkjeden, gjør at du kan utnytte plassen best mulig. En dusjløsning som er skreddersydd til badet gir bedre romfølelse og utnyttelse av plassen – da kan du vinke farvel til et lite funksjonelt, kronglete baderom!

 

Disse og andre smarte forslag til utforming av baderom får du hos din nærmeste Rørkjøp-rørlegger. 

Mer informasjon
Les mer
VISSTE DU DETTE?

De fleste dusjmodeller kan måltilpasses på både høyde og bredde, uansett serie, tykkelse og ønsket farge på glass.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.