Kategorier

Meny

Konto

Kult for tenåringen

Tenåringens soverom skal fylle mange behov. Her skal han dyrke hobbier, ha besøk av kompiser, se tv, spille musikk og playstation, sove og gjøre lekser.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kult for tenåringen

Foto: Espen Grønli og Bjørg Owren (før-foto)/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sigurd på tretten hadde sett seg ut et rom i kjelleren for å komme seg unna "maset" fra lillesøstrene. Det var viktig for ham å markere at dette var et gutterom, helt annerledes enn søstrenes feminine krypinn. Sigurd er en en gutt som vet hvor skapet skal stå og tv-en plasseres. Før interiørkonsulenten ble tilkalt, hadde han saumfart flere brosjyrer og hadde meninger om det meste ved det nye rommet sitt.

Tenåringen og Ellen Skifjeld Lønnestad hadde lange diskusjoner om materialvalg, farger og møbler. Nå er han ikke så rent lite stolt av hva de to har fått til sammen. Og han er lykkelig over å kunne trekke seg tilbake på rommet sitt hvor han kan spille sin gitar i fred og ha besøk av kompiser uten at de andre i familien hører alt som blir sagt. En gammel divan ble trukket om for å gi plass til venner. Mamma Anne ville nødig at de satt i senga til Sigurd. Dermed var det ikke plass til både seng og garderobeskap i tillegg. Løsningen ble en høy seng med plass til klær i hyller under.

Gummigulv og bildekk

Sigurd overtok familiens roterom i kjelleren. - Rommet bød på en del utfordringer, sier interiørkonsulenten. - Det hadde små vinduer og man måtte gjennom rommet for å komme til matboden.

Jobben ble ikke akkurat lettere ved at Sigurd insisterte på svart gummigulv og bildekk som sitteplasser. Han fikk det svarte gummigulvet mot å gå med på å male furuveggene lyse og at furutaket skulle males helt hvitt. - Ellers hadde rommet blitt altfor mørkt og tungt med de små vinduene, mener Ellen S. Lønnestad. Hun insisterte på en kjølig blåfarge på veggene, og Sigurd gikk inn for skjært turkis. For at rommet ikke skulle tippe over til å bli for søtt med de lyse veggene - det søte var Sigurds skrekk - valgte interiørarkitekten kraftig deminstoff på sofa og garderobeforhenget under sengen. Svartmalte hyller understreker at her bor det en gutt i tenårene. - Nå mangler jeg bare en liten hylle til vannglasset ved senga, konstaterer han fornøyd.

Lønnsomt

Mamma Anne anbefaler alle andre i oppussingsmodus å bruke interiørkonsulent: - Den timeprisen du betaler for det er fort spart inn, sier hun bestemt. - Ellen ga oss mange ideer til rimelige løsninger som benkeplate i stedet for skrivepult og garderobeplass under senga i stedet for skap. Det var også hun som foreslo å trekke om den gamle divanen.

Moren satte imidlertid foton ned for bildekkene, men det tar ikke Sigurd så tungt: Rommet ble likevel tøft nok og han og kameratene stortrives i Sigurds hule - i trygg avstand fra "plagsomme" småsøsken.

Dette ble brukt

Tak, grunning: Butinox Heftgrunn - SCANOX

Tak, toppstrøk: Butinox Interiør 20, silkematt, farge hvit - SCANOX

Taklister: Butinox Interiør 20, silkematt, farge hvit - SCANOX

Vegger, grunning: Butinox Heftgrunn - SCANOX

Vegger, toppstrøk: Butinox Interiør 20, silkematt, farge S 0520-B30G - SCANOX

Lister og vinduer: Butinox Interiør 80, silkematt, farge hvit - SCANOX

Gulv: Noppe Stud Tile nr.102 Antracit - POLYFLOR

Gulvlister: Butinox Interiør 80, silkematt, farge S 0520-B30G - SCANOX

Hyller: IKEA

Oppbevaringsbokser: IKEA

Sort stol: Ekstrem - VARIÉR

Teppe: Puddle, farge hvit - TEPPEABO

Liftgardin: Tara Scozzese AS 2/33 - GREEN APPLE

Oppheng til liftgardin: TOSO

Divan, beis: Faxe Interiørbeis, farge Biot 20 - SCANOX

Rygg- og sitteputer til divan: Denim Navy - GREEN APPLE

Løse, stripete puter: Tara Scozzese AS 2/33 - GREEN APPLE

Innerputer i fjær/dun, målsydde: NORDISK FJER

Gulvlampe: IKEA

Seng: IKEA

Seng, maling: Butinox Interiør 80, blank, farge S 0520-B30G - SCANOX

Forheng under seng: Denim Navy - GREEN APPLE

Oppheng/skinne til forheng under seng: TOSO

Sengetøy: Turiform - NORDISK FJER

Skriveplass/benkeplate: IKEA

Bordlampe: IKEA

Skrivebordsstol: Move - VARIÉR

Gyngestol: Pendulum - VARIÉR

Annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]