Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Krefting annons
Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Kjemisk malingfjerning kan være en lett jobb

  •  
  •  
Avflaking skjer enten fordi malinglagene er for tykke, eller at fuktighet i treverket ikke får slippe ut.   Bilder av:
Det har kommet en ny generasjon miljøvennlige malingfjernere basert på alkohol og estere. De skal være så miljøvennlige (mot deg) at de ikke er merkepliktige for helsefare, brann- og eksplosjonsfare.

Malingfjerner inneholdende methylenklorid er nå forbudt å selge, og fjerning av maling med lutbaserte masser er nærmest uaktuelt innendørs på grunn av vannforbruket, og at de krever en del erfaring. Derimot finnes det nyere, miljøvennlige masser. De er basert på alkohol og estere. Disse har lengre virkningstid og tørker ikke så lett opp mens du arbeider.

En av disse er STS 7M. Den påføres i tykke lag med en bred og tykk pensel, og du bruker omlag 1 liter på 1 - 3 kvm. Virkningstiden kan variere fra underlag til underlag så du bør prøve deg fram både med mengde og virkningstid.

Når du har smurt massen på veggen kan det være et godt tips å legge en plast på den for å hindre fordamping. Det gjør den ennå mer effektiv. Dra av plast etterhvert som du arbeider. Når du legger over en plast vil massen kunne virke over flere dager.

Ikke begynn å skrape av malingen før du ser at kjemien har gjort sin del av jobben. Bruk en fyrstikk for å teste virkningen. Dersom du ikke greier å skrape til bunnen av malingen før fyrstikken brekker, må massen virke lenger.

Dette skal være en hyggelig jobb å utføre, så sørg for at du har et lite utvalg av skraper til flater, profiler osv. Husk at "godt verktøy er halve jobben".

Når du har skrapt av malingen (og fjerneren), skal du vaske underlaget med varmt vann. Bruk gjerne en vaskepad.

©ifi 2002

Les også:

Les også Malingen flaker og skaller av

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Slik gjøres det

Beckers annons

Nyeste artikler

Tarkett annons