Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Kjemisk malingfjerning kan være en lett jobb

Det har kommet en ny generasjon miljøvennlige malingfjernere basert på alkohol og estere. De skal være så miljøvennlige (mot deg) at de ikke er merkepliktige for helsefare, brann- og eksplosjonsfare.

  • Hvis veggen må fornyes: Kjemisk malingfjerning er et alternativ til skraping.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Malingfjerner inneholdende methylenklorid er nå forbudt å selge, og fjerning av maling med lutbaserte masser er nærmest uaktuelt innendørs på grunn av vannforbruket, og at de krever en del erfaring. Derimot finnes det nyere, miljøvennlige masser. De er basert på alkohol og estere. Disse har lengre virkningstid og tørker ikke så lett opp mens du arbeider.

En av disse er STS 7M. Den påføres i tykke lag med en bred og tykk pensel, og du bruker omlag 1 liter på 1 - 3 kvm. Virkningstiden kan variere fra underlag til underlag så du bør prøve deg fram både med mengde og virkningstid.

Når du har smurt massen på veggen kan det være et godt tips å legge en plast på den for å hindre fordamping. Det gjør den ennå mer effektiv. Dra av plast etterhvert som du arbeider. Når du legger over en plast vil massen kunne virke over flere dager.

Ikke begynn å skrape av malingen før du ser at kjemien har gjort sin del av jobben. Bruk en fyrstikk for å teste virkningen. Dersom du ikke greier å skrape til bunnen av malingen før fyrstikken brekker, må massen virke lenger.

Dette skal være en hyggelig jobb å utføre, så sørg for at du har et lite utvalg av skraper til flater, profiler osv. Husk at "godt verktøy er halve jobben".

Når du har skrapt av malingen (og fjerneren), skal du vaske underlaget med varmt vann. Bruk gjerne en vaskepad.

©ifi 2002

Oppdatert: 08.03.2013  

Les også:

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]