IFI logo
Se flere bilder
Kjemisk malingfjerning kan være en lett jobb

Foto:

Kjemisk malingfjerning kan være en lett jobb

Det har kommet en ny generasjon miljøvennlige malingfjernere basert på alkohol og estere. De skal være så miljøvennlige (mot deg) at de ikke er merkepliktige for helsefare, brann- og eksplosjonsfare.

Knut Randem

Knut Randem
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Malingfjerner inneholdende methylenklorid er nå forbudt å selge, og fjerning av maling med lutbaserte masser er nærmest uaktuelt innendørs på grunn av vannforbruket, og at de krever en del erfaring. Derimot finnes det nyere, miljøvennlige masser. De er basert på alkohol og estere. Disse har lengre virkningstid og tørker ikke så lett opp mens du arbeider.

En av disse er STS 7M. Den påføres i tykke lag med en bred og tykk pensel, og du bruker omlag 1 liter på 1 - 3 kvm. Virkningstiden kan variere fra underlag til underlag så du bør prøve deg fram både med mengde og virkningstid.

Når du har smurt massen på veggen kan det være et godt tips å legge en plast på den for å hindre fordamping. Det gjør den ennå mer effektiv. Dra av plast etterhvert som du arbeider. Når du legger over en plast vil massen kunne virke over flere dager.

Ikke begynn å skrape av malingen før du ser at kjemien har gjort sin del av jobben. Bruk en fyrstikk for å teste virkningen. Dersom du ikke greier å skrape til bunnen av malingen før fyrstikken brekker, må massen virke lenger.

Dette skal være en hyggelig jobb å utføre, så sørg for at du har et lite utvalg av skraper til flater, profiler osv. Husk at "godt verktøy er halve jobben".

Når du har skrapt av malingen (og fjerneren), skal du vaske underlaget med varmt vann. Bruk gjerne en vaskepad.

Les også:

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.