Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Spørsmål og svar

Kan en rødvinsflekk fjernes fra furugulvet?

  Privat
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Finnes det en måte å få fjernet en rødvinsflekk fra et lakkert furugulv uten å slipe det? Jeg har et nylig slipt og mattlakkert furugulv som jeg har vært uheldig og fått lite pen rødvinsflekk på. Flekken lar seg ikke fjerne med vann og fille.

Det kan se ut som om flekken er kommet av at væsken har trukket inn under lakken og misfarget selve gulvplankene.

– Den eneste måten å få vekk dette på, er å fjerne de misfargede trefibrene. Dette må gjøres mekanisk, sier Line Augustin fra Alanor. 

Flekken er inn under lakken og misfarget selve gulvplankene.
Flekken er inn under lakken og misfarget selve gulvplankene.

Fargeforskjell

– Du kan prøve med å bare ta de utsatte bordene og la resten av gulvet være, og da leve med en liten fargeforskjell i gulvet. Nyanseforskjellene vil jevne seg ut med tiden, sier tregulveekspert Arnstein Frøyse fra Skattekammeret Gulv & Interiør.

Slip de misfargede bordene i hele lengden, slik at det vil se ut som "naturlig spill i treverket", anbefaler Line Augustin.

Påført for tynt?

Alt tremateriale gulner med tiden, og det skal ikke gå mange uker før du ser en forandring. Hvor vellykket delvis omsliping og lakkering blir, avhenger av hvor lenge det er siden gulvet ble slipt og lakkert opprinnelig.

– Hvorfor rødvinen i første rekke trakk gjennom lakken, er et godt spørsmål. Det kan bero på at lakken er påført for tynt. Noen lakker må påføres i 4-5 sjikt, mens andre oppnår samme beskyttelse etter 2-3 lag.  Det kan også bero på at væsken fikk ligge for lenge på gulvet, før den ble tørket opp, sier Frøyse.

Tørk opp raskt

Med vanntynnde lakker og malinger, må man være påpasselig med søl. Væsker skal ikke bli liggende lenge på flaten før de gjør skade.

Lakken kan også ha fått mikrosprekker grunnet fuktbevegelser i gulvplankene.

Mer informasjon

Alanor

Skattekammeret

Les også Slip selv!

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Spørsmål og svar

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: