Kategorier

Meny

Konto

Kan en rødvinsflekk fjernes fra furugulvet?

Finnes det en måte å få fjernet en rødvinsflekk fra et lakkert furugulv uten å slipe det? Jeg har et nylig slipt og mattlakkert furugulv som jeg har vært uheldig og fått lite pen rødvinsflekk på. Flekken lar seg ikke fjerne med vann og fille.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kan en rødvinsflekk fjernes fra furugulvet?

Foto: Privat

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kan se ut som om flekken er kommet av at væsken har trukket inn under lakken og misfarget selve gulvplankene.

– Den eneste måten å få vekk dette på, er å fjerne de misfargede trefibrene. Dette må gjøres mekanisk, sier Line Augustin fra Alanor. 

Dele på Pinterest Flekken er inn under lakken og misfarget selve gulvplankene.

Flekken er inn under lakken og misfarget selve gulvplankene.

Fargeforskjell

– Du kan prøve med å bare ta de utsatte bordene og la resten av gulvet være, og da leve med en liten fargeforskjell i gulvet. Nyanseforskjellene vil jevne seg ut med tiden, sier tregulveekspert Arnstein Frøyse fra Skattekammeret Gulv & Interiør.

Slip de misfargede bordene i hele lengden, slik at det vil se ut som "naturlig spill i treverket", anbefaler Line Augustin.

Påført for tynt?

Alt tremateriale gulner med tiden, og det skal ikke gå mange uker før du ser en forandring. Hvor vellykket delvis omsliping og lakkering blir, avhenger av hvor lenge det er siden gulvet ble slipt og lakkert opprinnelig.

– Hvorfor rødvinen i første rekke trakk gjennom lakken, er et godt spørsmål. Det kan bero på at lakken er påført for tynt. Noen lakker må påføres i 4-5 sjikt, mens andre oppnår samme beskyttelse etter 2-3 lag.  Det kan også bero på at væsken fikk ligge for lenge på gulvet, før den ble tørket opp, sier Frøyse.

Tørk opp raskt

Med vanntynnde lakker og malinger, må man være påpasselig med søl. Væsker skal ikke bli liggende lenge på flaten før de gjør skade.

Lakken kan også ha fått mikrosprekker grunnet fuktbevegelser i gulvplankene.

Mer informasjon

Alanor

Skattekammeret

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]