IFI logo
Se flere bilder
Italienske drømmer i Oslo

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Italienske drømmer i Oslo

Hvert år vises det fineste av italiensk tekstil på Skøyen i Oslo. − Dette er tekstiler og tapet som er lett å forelske seg i, sier Jannicke Sveen.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fullt rundt bordet. Hender søker mot tekstilene for å ta og føle. Her er interiørarkitekter, designere, forhandlere og tekstilinteresserte. De har kommet til Intag – Interiøragenturer J. Sveen på Skøyen i Oslo for å se, føle og høre siste nytt fra den italienske tekstilprodusenten Rubelli.

Se flere bilder
Se og føle på tekstiler

Foto: Robert Walmann/ifi.no

SE OG FØLE: Det gjelder å ta og føle når Rubelli viser frem varene hos INTAG på Skøyen.

Silkemyk luksus

Rubellis mann, Nicola Bortolozzi, står elegant antrukket i midten. Han forteller silkemykt om ulike design og kvaliteter fra den tradisjonsrike tekstilprodusenten. Han har blant annet tatt med seg sin fineste vare. Ett tekstil med silke inni og ekte gulltråder utenpå. Tilsvarende er også blant annet brukt i sceneteppet på Bolshoi teatret i Moskva.

− Det er det ikke alle som vet, sier Jannicke Sveen.

LES OGSÅ: Interiørtrend: tekstiler på frammarsj

Se flere bilder
Gull og glitter

Foto: Robert Walmann/ifi.no

GULL OG GLITTER: Silke inni og ekte gulltråd utenpå. Når du skal ha ekte luksus.

Et liv med Rubelli

Hun leder INTAG og kjenner Rubelli godt. Hennes farfar og oldemor representerte også Rubelli i Norge, og hvert år inviterer hun Rubelli til showrommet i Oslo. Det trekker folk som har nese for kvalitet.

− De startet i 1889 som tradisjonell silkevever i Venezia. Fortsatt er de gamle håndvevene i drift. Dette er et selskap som tar var på tradisjonene. De er kjent for klassisk Venetiansk stil, men har også et stort utvalg hypermoderne og enkle design der Rubelli-signaturen er tilstede, sier Sveen.

Se flere bilder
Jannicke Sveen, Intag

Foto: Robert Walmann/ifi.no

HELE LIVET: Jannicke Sveen leder Intag. Hun har fulgt Rubelli hele sitt liv. Hennes farfar og oldemor representerte det italienske merket. – Rubelli har tekstiler for det fasjonable og det mer folkelige, sier hun.

Fra Bristol til Harry Potter

Du finner Rubelli oftest i mer fasjonable omgivelser. Som på Bristol og Grand Hotell i Oslo. De er også tilstede i operaer og store teatre.

− Vi har også levert Rubelli til mange cruisebåter. Også i Harry Potter-filmene dukker tekstilene opp. I 2013 lanserte Rubelli også tapet. De har også tekstiler som er enkle og rimelige, forteller Sveen.

Se flere bilder
Klesdesign med Rubelli-tekstil

Foto: Robert Walmann/ifi.no

KROPPSNÆRT: Klesdesignere har også fått øynene opp for det elegante tekstilet fra Italia.

Italiensk i Skandinavia

Nicola Bortolozzi synes norske interiørdesignere er blitt modigere i bruk av både klassisk og moderne design.

− Jeg mener våre design passer godt med den skandinaviske stilen. Vårt designteam skaper utrykk som går rett inn i det norske. Vi ser også at flere buker Rubelli i kombinasjon med andre uttrykk. Også klesdesignere bruker våre tekstiler. Dette er med andre ord tekstiler som kan brukes til det meste, sier han.

Se flere bilder
Nicola Bortolozzi fra Rubelli

Foto: Robert Walmann/ifi.no

FARGERIKT: Nicola Bortolozzi fra Rubelli har et stort utvalg farger og design. Også for det norske markedet. – Jeg synes nordmenn er flinke til å bruke kvalitet, sier han.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.