IFI logo
Se flere bilder
Individualister på badet

Foto: Produsentene

Individualister på badet

- Badet har blitt et rom som avspeiler personlighet og vår individuelle stil, sier Niels Kjær Jensen, designer hos Kvik. Og med tidens mange og varierte trender, er det ikke noe problem å lage et bad som både er trendy og individualistisk.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Badet er ikke lenger bare et rom med toalett, vask og dusj - det har for mange blitt et rom hvor man kan trekke seg tilbake, koble av og pleie seg selv. Derfor har innslag som peis, musikkanlegg eller lenestoler ikke blitt en uvanlighet på baderommet.

- Rommet skal brukes til egenpleie, og det skal synes at vi har innredet det helt til oss selv. Derfor ser vi langt flere trender på vei inn på badet enn tidligere, forteller Jensen.

Også fliseleverandørene merker seg at vi ønsker å sette vårt eget preg på baderommet.

- Folk har klart blitt mer og mer individualister når de skal pusse opp badet, forteller Alf Tore Vierli hos Höganäs.

Det vanskelige flisevalget

Og når badet skal pusses opp er valg av nye fliser kanskje det viktigste valget man tar. Det store og varierte fliseutvalget rundt om i butikkene gjør det enklere å finne din egen stil, siden både farger, struktur, effekter og formater kan varieres. Og nå er det de store formatene som gjelder

- Trenden er større fliser, gjerne opptil 60x60 cm, forteller Vierli, men legger til at det fortsatt selges mest 15x15 og 20x20.

Spennende effekter

Mønstrene på flisene blir bare mer og mer spennende. Fliser med metallook eller utseende som skifer er et stilig innslag på badet. Og flisene dine behøver ikke engang se ut som fliser. Hva med fliser som ser ut som tregulv? Eller som skinn? Valgmulighetene er mange, men vi nordmenn er fortsatt er litt skeptiske til disse nye flisene.

- Nedover i Europa, i messer og kataloger, ser vi at det har kommet en del imitasjoner, som skinn, treverk og lignende, men dette har ikke tatt like av her i Norge. For oss skal fliser være fliser, og ikke fliser som ser ut som parkett, forteller Gjermund Kristiansen hos Storeys.

Grått er ikke kjedelig

Både Storeys og Höganäs selger mye fliser i gråvarianter om dagen, alt fra nesten hvitt til sort. Ton-i-ton og kontraster i grått er både lekkert og spennende. De klare, sterke fargene har mange gått litt bort ifra, men vi kombinerer gjerne grått med fargeklatter som artige innslag. I tillegg er jordfarger i brunt og beige fortsatt populært.

Når man snakker om bad, er imidlertid hvitt ikke til å komme bort i fra. Det gir et rent inntrykk, og foretrekkes fortsatt av svært mange. Spesielt når man skal pusse opp før salg av bolig sverges det ofte til hvitt, siden dette er noe som faller i smak hos de fleste. Men badet behøver ikke være helt hvitt og sterilt selv om man velger fliser i hvitt. Ifølge Kristiansen er hvite fliser på veggene kombinert med grå fliser på gulvet veldig typisk, og en kombinasjon man vil finne i mange hjem.

Organiske materialer

Bruk av organiske materialer er også en viktig trend på baderommet, så vel som i resten av huset. Treverk gir baderommet en mykere stemning, og vi ser stadig mer av dette materialet på badet, både på benkeplater, skapdører og øvrige møbler. Mørkere treverk gir et varmt uttrykk, og er spesielt flott i kombinasjon med lyse fliser.

Disse fører produktene
  • Golvabia - Storeys tlf. 63 8468 20
  • Höganäs tlf. 22 97 42 00
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.