Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Byggma annons
Formex annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

IFITV: Mal vått i vått

  •  
  •  
For å få et jevnest mulig resultat når du maler, bør du male vått i vått. I denne videoen ser du hvordan det gjøres.

For å få best mulig resultat når du maler, gjelder det å velge riktig maling av god kvalitet, bruke godt verktøy og ikke minst ha teknikkene inne. Det er kjedelig å ende opp med skjemmende skygger og striper i malingen. Du bør derfor male metodisk og raskt, uten pauser midt på veggen. Hvis malingen rekker å tørke før du maler over neste rullehøyde, kan det oppstå striper og rullegater i den malte flaten. Og det vil vi ikke ha noe av!

Regelen er derfor: Mal alltid vått i vått!

Ved å male vått i vått, løper rullespor og penselstrøk penere sammen og du sikrer et godt og jevnt resultat. I videoen over viser Flügger hvordan du oppnår et jevnt resultat ved å male vått i vått.

Slik gjør du det:

  • Start alltid med å male i hjørner og langs tak og veggger med en pensel.
  • Bruk en liten malerulle til å rulle over penselstrøkene.
  • Når du har malt kantene og gått rundt stikkontakter, ruller du over med en stor malerulle vått i vått. Det vil si at du hele tiden ruller en bane over den forrige, før malingen der har tørket. 
  • Det blir mye enklere om dere er to som jobber sammen, særlig hvis det er snakk om en større overflate. Da kan den ene male alle kanter oppe, nede og rundt stikkontakter, mens den andre med en gang etterpå går i gang med å male med den store malerullen. Er du alene om oppgaven, er det viktig at du kun maler kantene så langt fram at du alltid rekker å gå etter med en stor malerull, så hele veggen blir malt vått i vått.
  • Du skal helst ikke ta noen pauser før hele veggen er ferdigmalt.

Mer informasjon

Flügger

Les også Unngå disse tabbene når du skal velge veggfarge

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Slik gjøres det

Beckers annons

Nyeste artikler

HappyHomes annons