Kategorier

Meny

Konto

MLF

Her er Norges tryggeste yrke

God lønn – jobb over alt – sett farge på landet. Overflatebransjen bruker store ord når de vil rekruttere ungdom. – Denne bransjen inneholder alt ungdom vil ha, sier Caroline Sømme (23).

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Her er Norges tryggeste yrke

Foto: Robert Walmann/ifi.no

− De ungdommene som vil, eller vurderer å satse på malerfaget vil oppleve at hele bransjen «heier» dem frem til et svennebrev. Det er en raus bransje som tilbyr et yrkesliv de kan være stolte av, sier administrerende direktør hos IFI-Informasjonskontoret for farge og interiør, Kristian Owren.

Samlet landet beste

Det manglet ikke på stolthet da NM i Overflateteknikk ble avholdt under Bygg Reis Deg på Lillestrøm forrige helg. Der ble det kåret en vinner i Maling og Tapet – og en i Gulvlegging. To grener som tilhører faget Overflateteknikk.  

Dele på Pinterest Kari S. Wilsgård

Foto: Robert Walmann/ifi.no

ELSKER UNGDOM: − Bransjen elsker ungdom og alle som synes dette virker litt spennende. Derfor legger vi til rette for at ungdom skal lykkes på veien mot et svennebrev. Under NM i Overflateteknikk har vi fått vist at faget er variert og morsomt, sier Kari S. Wilsgård fra MLF.

Får «kick» av farger

Malerlærlingen Caroline Sømme fra Drøbak nådde ikke helt til topps, men hun er allikevel fornøyd.
− Jeg opplever at hele bransjen omfavner meg med støtte og kjærlighet. Jeg vil også si, særlig til jenter, at i denne bransjen får du jobbe med farger, estetikk, maling og tapet. Du er med på å forskjønne omgivelsene. Det gir meg et «kick», sier hun, og oppfordrer jenter til å sjekke ut mulighetene faget gir.

Dele på Pinterest Caroline Sømme

Foto: Robert Walmann/ifi.no

SAVNER JENTENE: Caroline Sømme (23) vil ha flere jenter inn i faget. – Her får du jobbe farger og forskjønne omgivelsene. Å jobbe med detaljer, maling tapet er veldig gøy, sier hun.

Attraktive ungdommer

8 av 10 medlemsbedrifter hos MLF – Malermestrenes Landsforbund melder at de trenger fagfolk. Jobbene står med andre ord i kø, og ungdom er gull verdt for bransjen. Det vet lærlingen Leon Seilen (23) fra Bergen. Han stakk av med seieren i Gulvlegging.
− Jeg har «lopper i blodet» og trenger action i hverdagen. Denne bransjen gir meg alt jeg trenger og jeg er sikret jobb hvor jeg vil – så lenge jeg vil, sier han.

Dele på Pinterest Leon Seilen

Foto: Robert Walmann/ifi.no

GULL PÅ GULV: – Jeg jobber med alt fra tepper, linoleum, parkett og gulvbelegg. Det handler om presisjon, tankekraft og fysisk arbeid. Å legge gulv mer omfattende enn mange kanskje tror, sier norgesmesteren i Gulvlegging for lærlinger, Leon Seilen (23)

Et yrke for livet

Nettopp det er Kari S. Wilsgård fra MLF glad for å høre. Hun jobber med rekruttering til faget og sammen med IFI stod hun som arrangør av NM i Overflateteknikk.
− Vi erfarer at bedriftene, produsentene og leverandørene står med åpne armer for ungdom som vil inn. Det være seg ekstra kurs, materiell og utstyr som gjør livet som lærling enklere. Velger du vårt fag – er du sikret en bransje som tar godt vare på, sier hun.

Dele på Pinterest Sander Kvittingen

Foto: Robert Walmann/ifi.no

KREATIVE DAGER: Norgesmesteren i Maling og Tapet, Sander Kvittingen er ikke i tvil om hva han mener om sitt yrkesvalg. – Jeg får brukt mine kreative evner. Samtidig som jeg er i aktivitet hele dagen. Å sitte på et kontor med et Excel-ark er ikke noe for meg, sier han.

Ser hva som skjer

Birger Knutsen er daglig leder for Malermestrenes Opplæringskontor i Oslo. Han møter daglig ungdom som søker en hverdag med mer praktisk arbeid og mindre teori.
− Den store fordelen ved å velge dette yrket er at du ser resultater hver dag. Det gir mange ungdommer selvtillit. I tillegg er det en sosial jobb hvor du møter nye folk. Jeg vil si til foreldre at de bør oppfordre ungdommene sine til å se nærmere på vårt fag. Yrkesfag er i vinden fordi ungdom vil bygge landet, sier han.

Dele på Pinterest Birger Knutsen

Foto: Robert Walmann/ifi.no

SMILER PÅ JOBB: Birger Knutsen leder Malermestrenes Opplæringskontor i Oslo. I liket med deltagerne på NM i Overflateteknikk smiler han bredt.
– Det å jobbe med maling og gulv gjør deg glad. Å være lærling i Overflateteknikk sikrer deg også en kreativ jobb som mange unge trenger, sier han.

LES OGSÅ
Mer informasjon

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]