Kategorier

Meny

Konto

Her er 2022-fargen fra Pantone Color Institute

De kaller den personlig, kreativ, tilstedeværende og modig. Hva synes du om fargen «Very Peri» fra Pantone?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Her er 2022-fargen fra Pantone Color Institute

Foto: Pantone

Pantone vil at vi skal bruke en modig og selvsikker farge som de mener vil få frem våre kreative evner. I pressemeldingen skriver de også at «Pantone 17-3938 Very Peri» vil hjelpe oss med å se mulighetene som ligger foran.

Dele på Pinterest Pantone veri peri

Foto: Pantone

ÅRETS FARGE: En blå med røde undertoner. Veri peri er skal angivelig blande trofastheten og bestandigheten til blått med energien og spenningen fra rødt. En glad og varm blå nyanse. 

Fysisk og digitalt liv

De vil at fargen «Very Peri» skal symbolisere forandringer vi ser i samfunnet. De skriver at ettersom vi har vært inne i en lang periode med isolasjon, har vårt fysiske og digitale liv endret seg. De har på mange måter smeltet sammen. Den nye fargen forsøker altså å illustrere blandingen av et moderne liv, og hvordan fargetrender i det digitale universet blir manifestert.  

Dele på Pinterest Pantone

Foto: Wallsaucecom /Pressloft

FORANDRINGENS TID: «Very Peri» viser globale tidsånd vi lever i. Den skal symbolisere forandringer vi ser i samfunnet. Det skriver Pantone Color Institute i sin pressemelding om 2022-fargen. Her er fargen vist i et tapet fra Wallsauce.com (Pretty Purple Peonies Mural by Uta Naumann)

Ekspansive muligheter

− Den nye fargen gjenspeiler den globale innovasjonen og transformasjonen som finner sted. Ettersom samfunnet fortsetter å gjenkjenne farger som en form for kommunikasjon, fremhever kompleksiteten til denne nye farge de ekspansive mulighetene som ligger foran oss, skriver Laurie Pressman i sin pressemelding. Hun er visepresident i Pantone Color Institute. 

Jakter verden rundt

For å komme frem til årets farge, søker Pantones fargeeksperter rundt i verden etter nye fargepåvirkninger. De ser blant annet til underholdningsindustrien og filmer i produksjon, omreisende kunstsamlinger og nye artister, mote, alle områder innen design, populære reisemål, samt nye livsstiler, spillestiler og sosioøkonomiske forhold. Påvirkninger kan også stamme fra nye teknologier, materialer, teksturer og effekter som påvirker farger, relevante sosiale medieplattformer og til og med kommende sportsbegivenheter som fanger verdensomspennende oppmerksomhet. 

Dele på Pinterest Pantone

Foto: Annie Sloan/Pressloft

FARGE FOR FREMTIDEN: Pantone Color Institute mener deres nye farge «Pantone 17-3938 Very Peri» symboliserer modighet, tilstedeværelse, oppmuntring, personlighet, oppfinnsomhet og kreativitet. Her er fargen vist i en prøve fra Annie Sloan, Wall Paint Swatch, Napoleonic Blue.

LES OGSÅ
Mer informasjon

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]