IFI logo
Se flere bilder
Her er 2022-fargen fra Pantone Color Institute

Foto: Pantone

Her er 2022-fargen fra Pantone Color Institute

De kaller den personlig, kreativ, tilstedeværende og modig. Hva synes du om fargen «Very Peri» fra Pantone?

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pantone vil at vi skal bruke en modig og selvsikker farge som de mener vil få frem våre kreative evner. I pressemeldingen skriver de også at «Pantone 17-3938 Very Peri» vil hjelpe oss med å se mulighetene som ligger foran.

Se flere bilder
Pantone veri peri

Foto: Pantone

ÅRETS FARGE: En blå med røde undertoner. Veri peri er skal angivelig blande trofastheten og bestandigheten til blått med energien og spenningen fra rødt. En glad og varm blå nyanse. 

Fysisk og digitalt liv

De vil at fargen «Very Peri» skal symbolisere forandringer vi ser i samfunnet. De skriver at ettersom vi har vært inne i en lang periode med isolasjon, har vårt fysiske og digitale liv endret seg. De har på mange måter smeltet sammen. Den nye fargen forsøker altså å illustrere blandingen av et moderne liv, og hvordan fargetrender i det digitale universet blir manifestert.  

Se flere bilder
Pantone

Foto: Wallsaucecom /Pressloft

FORANDRINGENS TID: «Very Peri» viser globale tidsånd vi lever i. Den skal symbolisere forandringer vi ser i samfunnet. Det skriver Pantone Color Institute i sin pressemelding om 2022-fargen. Her er fargen vist i et tapet fra Wallsauce.com (Pretty Purple Peonies Mural by Uta Naumann)

Ekspansive muligheter

− Den nye fargen gjenspeiler den globale innovasjonen og transformasjonen som finner sted. Ettersom samfunnet fortsetter å gjenkjenne farger som en form for kommunikasjon, fremhever kompleksiteten til denne nye farge de ekspansive mulighetene som ligger foran oss, skriver Laurie Pressman i sin pressemelding. Hun er visepresident i Pantone Color Institute. 

Jakter verden rundt

For å komme frem til årets farge, søker Pantones fargeeksperter rundt i verden etter nye fargepåvirkninger. De ser blant annet til underholdningsindustrien og filmer i produksjon, omreisende kunstsamlinger og nye artister, mote, alle områder innen design, populære reisemål, samt nye livsstiler, spillestiler og sosioøkonomiske forhold. Påvirkninger kan også stamme fra nye teknologier, materialer, teksturer og effekter som påvirker farger, relevante sosiale medieplattformer og til og med kommende sportsbegivenheter som fanger verdensomspennende oppmerksomhet. 

Se flere bilder
Pantone

Foto: Annie Sloan/Pressloft

FARGE FOR FREMTIDEN: Pantone Color Institute mener deres nye farge «Pantone 17-3938 Very Peri» symboliserer modighet, tilstedeværelse, oppmuntring, personlighet, oppfinnsomhet og kreativitet. Her er fargen vist i en prøve fra Annie Sloan, Wall Paint Swatch, Napoleonic Blue.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.