IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Grønt med striper

Foto: Jon Halvorsen/ifi.no

Grønt med striper

Grønt både på vegger og i tak virket først litt vågalt, men ett-åringen sover uavbrutt hele natten her inne. Vegger og tak er malt.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grønt er en behagelig farge på soverom. Disse nyansene er intense, men har ingen negativ innvirkning på eierens nattesøvn. Her er grønnfargene er gjennomgangstema, både på vegger, i tak og på tekstiler. Veggene er malt. Her er fremgangsmåten.

Fint med stoffrester

Gardin og sengehimmel er laget av to tekstiler, ormen er sydd av stoff som ble til overs. Rullegardinen gjør det mørkt ved leggetid, og er i kraftig denim-kvalitet. Sengen har fått føtter. Sengetøyet i ren bomull har blå-hvite striper og knapper.

Taket ble malt med panellakk. Fargen ble funnet i et fargekart for interiørmaling og ble tilpasset panellakk hos fargehandleren. Panellakk er en transparent interiørbeis som brukes når man vil beholde treverkets utseende, men likevel påføre litt farge. Når panellakk brekkes om etter NCS-koder blir den mer dekkende enn vanlig, men man får et gjennomskinnelig resultat hvis man påfører ett strøk og stryker lakken ut med svamp e.l. Panellakk inneholder mindre bindemiddel enn maling, og er derfor lettere å jobbe med på panel enn en vannbasert maling.

Oppslagsplaten er isoporplate kledd med overskuddsstoff fra gardinene. Stoffet er festet til platen med stiftemaskin. Enklere kan det ikke bli. Knaggrekke gir plass til morgenkåpe med ben, duntøfler og tøypose til småting. Stolene er arvet fra mor var liten.

Vær klar over at fargene på skjermen avviker fra originalene.

Enkelte produkter kan være utgått.

Produkter som ikke er listet opp i fasit er privat eie.

Dette har vi brukt:
  • Tak: Scanox panellakk, N-5523 Lime, Scanox
  • Vegg: Butinox Interiør N-5514 Morgenlys og N-5523 Lime, Scanox
  • Gardiner/sengehimmel/orm: Anna French Coral Fish 34 og Hopscotch 28 (ruter), Interiøragenturer
  • Sekk: Anna French Purses, Interiøragenturer
  • Sengetøy: Candy Baby blå og dun innerpute, Nordisk Fjer
  • Morgenkåpe: Karin Jumping Suite 2 år, Nordisk Fjer
  • Duntøfler: Nordisk Fjer
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.