Kategorier

Meny

Konto

Globetrotteren

Her er det lagt vekt på å skape en lun, hyggelig hjemmeatmosfære med litt etnisk preg.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Globetrotteren

Foto: Jon Halvorsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er lesekroken for den reiselystne. Her får farger, materialer og ulike gjenstander tankene til å fly mot fjerne himmelstrøk. Det er lett minnes eksotiske opplevelser med souvernier samlet slik som i dette hjørnet.  Hit er det fristende å trekke seg tilbake for å bearbeide opplevelser og inntrykk, eller planlegge nye ekspedisjoner.

Dette kan også være kroken for den som liker å reise i tankene, og som drømmer om sand siv og ørken og rett og slett bare liker stilen. Man trenger ikke foreta en fysisk reise til Afrika eller Asia for å hente hjem effektene som skaper atmosfæren. Det finnes godt utvalg av den slags her hjemme.

Fargene er varme, materialene og formene myke. Små innslag av sort strammer opp, slik at helheten ikke blir for klam og utflytende.

Det er valgt lyse farger på de store flatene for å få rommet til å virke åpent. Vegger og gulv virker likevel lune.  Lunheten skapes med tørre, matt overflater. På veggene er det tapet av vevet papir. Det vevde mønsteret skaper diskret liv i veggflaten. Gulvet er i lys oljet eik. Fargene skaper en god bakgrunn for ulike reiseminner. Her henger masker, tepper og bilder og minner om spennende opplevelser. Det langluvede og fargesterke teppet på gulvet gir varme assosiasjoner. Her kunne det også ligget et teppe brakt hjem fra fjerne Østen. Gardinene er myke og tunge i en sandfarge som er litt dypere enn veggen. Slik føyer de seg pent til veggen som en helhetlig ramme rundt innholdet i rommet.

Den som bor her legger ikke penger i mange og dyre møbler. Men det som er skal være innbydende og gi rom for avslapping. En behagelig stol og mulighet for å legge bena på en pall er viktig. Pallen kan også fungere som ekstrabord eller sitteplass når det skal vises frem lysbilder fra siste reise. Et romslig bokskap til litteratur, album og kart. Med bokskap slipper man å bekymre seg over støvet som samler seg på bøkene. Globusen med innlagt lys er en viktig ingrediens. Med godt leselys fra en fleksibel gulvleselampe kan globetrotteren starte drømmen om nye eventyr.

Dette har vi brukt:

Gulv: parkett - oljet eik - Forbo-Forshaga AS

Vegg: tapet vevet papir  Omexco  0302 - Interiøragenturer Jan F. Sveen A/S

Gardin: Nakita 105285 John Wilman - Storeys of Lancaster A/S

Gardinoppheng: liftgardin og stang - Toso Interiør AS

Teppe: Gina - Kasthall Mattor och Golv AB

Puter: ensfarget grønn Nakita 105278 John Wilman - Storeys of Lancaster A/S

 

Møbler og løsøre:

Bokhylle: Ulriksdal kjøkkenskap på ben i eik - IKEA

Stol: Konvall - Slettvoll Møbler

Lampe: Tolomeo - Tannum Møbler

Puff: Lins - Martin Olsen Møbelgalleri AS

Pledd: Seljestriper - Røros Tweed as

Afrikanske rekvisitter: Isandi AS

Pute i stol er fra IKEA

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]