Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Tørr rengjøring best på parkett

Et parkettgulv blir fort ødelagt hvis det brukes mye vann ved rengjøring. Vann trenger ned i skjøtene og parketten kan svelle. Mørke skjøter er også et resultat av for mye vann.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Tørr rengjøring best på parkett

Foto: ifi.no

Støvsuging og vasking med mildt såpevann er det som skal til for å holde parketten ved like.

Vann er fienden

Husk at et lakkert gulv ikke er tett. Gulvet må aldri være gjennombløtt når du vasker det - da trenger vannet ned i sprekkene og kan gi skader både på treverk og overflate! Lakkert parkett vasket med grønnsåpe kan utvikle blemmer. Treverket kan også svelle på grunn av for høyt vannforbruk. Bruk noen dråper Zalo i vaskevannet eller rengjøringsmidler anbefalt av parkettprodusenten. Boning anbefales ikke. Grønnsåpe og salmiakk skal ikke brukes. Parkettprodusentene samarbeider med leverandører av rengjøringsmidler og kan på bakgrunn av det anbefale gode produkter.

Lakkert parkett

Det er ikke nødvendig med nye lag lakk på ny og farbrikklakkert parkett. Selv om man lakkerer et nytt parkettgulv blir det ikke tett i skjøtene, så tørr rengjøring er fortsatt det beste. Lite vann og et nøytralt syntetisk rengjøringsmiddel brukes ved rengjøring. Det finnes rengjøringsmidler som gir lakkert parkett bedre glans. Hakk og inntrykksmerker må slipes vekk og lakkeres på nytt.

Oljet parkett

Det daglige renholdet er støvsuging, tørrmopping eller tørr rengjøring med mikrofiberklut. Det skal tilsettes oljerefresher når man vasker gulvet. Bruk godt oppvridd fille eller mopp. Sterkt trafikkerte områder krever vedlikeholdsoljing og noen områder trenger kanskje også etter en tids bruk en runde med grovrengjøringsmidler. Da må også gulvet oljes på nytt.

Et oljet gulv må oljes etter noen år. Hyppigheten avhenger helt av hvor mye gulvet brukes. Hakk og inntrykksmerker kan til en viss grad ese vekk ved å legge en fuktig klut over skaden.

Dette har vi brukt

Eik oljet 14 mm parkett fra Tarkett 32 20 92 00

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]