IFI logo
Se flere bilder
Gjør et poeng av privetet

Foto: Jan Larsen/ifi.no, Frode Larsen/ifi.no, Ketil Jacobsen/ifi.no, Beckers, Frlügger, Swedoor, Designhotels.com

Gjør et poeng av privetet

La døren til det mest intime av rommene i huset stikke seg ut. Sett farge på dodøren, så finner gjestene enklere frem, og du får et interiør med glimt i øyet!

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fleste innerdører er hvite, hvis de er malt. Men det er ingenting i veien for å bruke en annen farge. Med en dør som stikker seg ut, oppnår du flere ting: fargen fungerer som veiviser, interiøret får seg et løft, og på en enkel måte setter du ditt personlige preg på hjemmet.

– Mal gjerne døren til toalettet i en avvikende farge. Da slipper gjestene å gå på leting når behovet trenger seg på. Får de da beskjed om at det er bak den røde døren, råder ingen tvil om hvor de skal hen, sier Bjørg Owren, kreativ leder i ifi.no.

Fort gjort

– Dessuten får du et morsomt blikkfang i interiøret. I dag handler mye av interiørtrendene om å våge å være personlig, og innrede med litt humor. Med farge på dodøren får du et interiør med et glimt i øyet, sier hun.

Å male en innerdør krever lite arbeid, få verktøy og en liten boks maling. I løpet av noen få timer, fordelt over et par dager, kan døren fremstå som helt ny.

Se flere bilder
Med humor interiøret blir hjemmet personlig.

Foto:

Med humor interiøret blir hjemmet personlig.

Slik går du frem:

Fiksér dørbladet med en kile mot terskelen, slik at døren står støtt uten å være lukket, eller hekt døren av hengslene og len den opp mot en vegg.

 

Vask dørbladet med kraftvask. Bruk et sterkt vaskemiddel slik at du er sikker på å få fjernet alle rester av fingerfett, skitt og smuss på dørbladet. Skyll nøye ved å tørke av døren med en svamp og rent vann.

 

Er døren malt fra før med en blank maling eller behandlet med lakk, bør flaten mattes ned. Gå lett over med et finkornet slipepapir eller en slipepad, og fjern deretter støvet med en mikrofiberklut.

 

Er døren ikke malt fra før, pusses fiberreisningen vekk med slipepapir. Deretter grunnes dørbladet med tregrunn. Eventuelle hakk og sår sparkles og slipes, før støvet tørkes vekk med en tørr mikrofiberklut, og sparkelen flekkgrunnes. Ved å grunne hele flaten før du sparkler, ser du lettere hvor det er behov for litt sparkel. Glem for all del ikke å flekkgrunne der du har sparklet og slipt, det vil fremstå som matte flekker gjennom malingen!

 

Påfør maling i to strøk, og la tørke godt imellom. Bruk rull og glatt ut mønsteret rullen etterlater seg med en flat pensel eller en spesiell fordriver.

 

Slette dørblad males fra topp til bunn. Påfør maling på en passe stor flate av gangen, slik at du rekker å glatte ut med pensel før malingen blir seig. Arbeid raskt og effektivt, så unngår du at malingen tørker og at du får stygge striper i flaten. På speildører begynner man alltid innerst, med det øverste speilet, og arbeider seg utover rammetreet og nedover dørbladet. 

Se flere bilder
Arbeid systematisk og raskt, så blir resultatet bra!

Foto:

Arbeid systematisk og raskt, så blir resultatet bra!

Se flere bilder
Hvorfor ikke male dodøren i en trendy farge?

Foto:

Hvorfor ikke male dodøren i en trendy farge?

Mer informasjon:

Beckers

Flügger

Scanox

Nordsjö

Bergen Malingfabrikk

Alanor

Pure & Origianal

 

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Ny farge til soverommet i 2022

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Koden til farger som funker sammen

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Godt følge til brunt
Innendørs

Godt følge til brunt

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Slik rengjør du laminatgulvet
Gjør det selv

Slik rengjør du laminatgulvet

Folkefavoritten på norske gulv er enkle å holde rene. Bare du ikke går i såpefella. − Hva du enn gjør, ALDRI bruk grønnsåpe, sier teknisk sjef og gulvekspert, Leif Johansen.

Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.