Kategorier

Meny

Konto

Gi hyttebordet en ansiktsløftning

Tilfør interiøret noe spennende ved å sette farge kun på deler av bordet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Gi hyttebordet en ansiktsløftning

Foto: Per Erik Jæger/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvis du synes det blir vel mye ubehandlet tre, som kanskje attpåtil er gulnet og fullt av kvist, er det ikke dermed sagt at du må bytte ut bordet for å få en forandring på hytta. Ta vare på det du har, uten at jobben trenger å bli altfor stor, og ikke behøver du å behandle eller male hele møbelet heller. Ved å sette farge kun på understellet, får det et helt nytt utseende, og blir straks mer interessant.

 

Dele på Pinterest Sort understell

BLANT SORTE DETALJER Hjørneskapet har fått fargeselskap av det nymalte spisebordet, med bordplate tilsatt møbelolje.

Dele på Pinterest Mal underdelen av bordet

FIN KONTRAST Stolene og spisebordets topplate er som før, mens underdelen er malt som sittebenken, i farge S 8000-N.

Fin kombinasjon

Her har vi samlet et knippe tidligere ubehandlede og gulnede hyttebord, som med malte underdeler byr de vante omgivelsene på noe nytt. Med unntak av ett bord, som er malt i en lys farge, er samtlige malt i sortnyanser, som fremhever bordplatenes tegninger og lød. Møblene tilføres tyngde og får mer karakter på enkelt vis, og kombinasjonen av malte og naturlige overflater er veldig heldig.

 

Dele på Pinterest Nymalt spisebord

LYSERE Her er de før så gule møblene og bordets understell malt lyst (0502-Y), mens platen er mørknet med gulvolje og gulvlakk.

Dele på Pinterest Blankt understell

BLANKT OG TØFT Stuebordet fikk halvblank, sort maling til den underste delen og møbelolje til bordplaten. Rommet har flere mørke elementer fra før, som det «nye» bordet harmonerer godt med.

Overflatebehandlinger

Maling, beis, lakk eller olje – her finnes det mange muligheter og farger. Det kommer an på hvorvidt du ønsker at trestrukturen fremdeles skal være synlig eller ei. Beis, lakk og olje slipper treets tegninger igjennom i større eller mindre grad, mens maling dekker treverket helt.

Ergo – har du et hyttebord som ikke lenger passer inn av ulike årsaker, kan det være vel verdt å vurdere en enkel oppussing av møblene fremfor å forkaste dem!

Dele på Pinterest Spennende med malt underdel

TYNGDE Bordets understell er påført samme silkematte maling som gyngestolen. Fargen er nesten sort; S 8000-N, og malingen er delvis tørket av med en fille for å skape effekt. Bordplaten er beholdt naturell.

Mer informasjon

Alanor

Beckers

Butinox Interiør

Flügger

Nordsjö

Pure & Original

 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]