Kategorier

Meny

Konto

Fra drøm til virkelighet på soverommet

Det sju kvadratmeter store soverommet er helt ugjenkjennelig etter oppussingen. Fra å være et høyst ordinært værelse er det nå som klippet ut av et eventyr fra 1001 natt.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Fra drøm til virkelighet på soverommet

Foto: Frode Larsen/ifi.no og Helen Furu/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eierne kjøpte huset i fjor og pusset opp de fleste rommene. Men soverommet sto igjen. Det var ikke så stort; kun på sju kvadratmeter, og det hadde skråtak. I tillegg var det kun et lite vindu i rommet, så alt tilsa at man burde velge lyse farger for romfølelsens skyld. Men beboerne ønsket å få et spesielt soverom, så da de kom i kontakt med konsulenten hos IFI, var det hele i gang.

Eventyrlig

For hun hadde lenge ønsket å få lage et soverom med eksotiske farger og eventyrlig interiør, men hittil hadde hun ikke truffet de rette menneskene å innrede dette for.

Med hennes skisse som utgangspunkt, diskuterte partene seg frem til et særdeles fargerikt og fantasifullt resultat!

Dyp rødt og lilla ble valgt som grunnfarger, med sort og gull som supplement. Ideen var å skape et interiør inspirert av "1001 natt". Eierne var i fyr og flamme; den ene ideen tok den andre, og fantasien fikk fri flyt. Så ble da også resultatet der etter, og soverommet ser mer ut som om det ligger i et hus i India enn i Norge.

Farger, gull og lakk

Veggene ble malt lilla, med striper i rødt, gull og oransje. Selv om man her har valgt å bruke såpass kraftige farger i et lite rom, virker det verken dominerende eller urolig. Noe av hemmeligheten er at fargene går i samme skala; at de har samme metningsgrad. Det er det for øvrig alltid viktig å tenke på for å oppnå fargeharmoni. Rødfargen er i en dyp nyanse, ispedd blått og sort. Lillatonen har mye rødt i seg. Stripene på veggen ble laget ved bruk av maskeringstape. Deler av veggen ble lakkert for å oppnå en vekselsvis effekt av matt og blankt. På skråtaket og halvveggen har interiørkonsulenten trykket på gullsjablonger.

Gulvet ble malt rødt, før det ble lakket helblankt. Det finnes ikke rød gulvmaling på markedet, så man måtte bruke vanlig interiørmaling. Da er det nødvendig å lakkere oppå, for slitasjens skyld. Gullsolene på gulvet er sjablonger som ble malt på før lakkering.

Drømmeseng

Sengen hadde eierne fra før. Den ble gullmalt, og hodegjerdet ble kledd med en sponplate polstret med skumgummi og kledd med tekstil. Gullsjablonger ble til slutt trykket på stoffet.

Vinduet ble gardinløst, mens taket ble utstyrt med myke chiffonstoffer i lilla og oransje. De er drapert så fargene går over i hverandre. Denne tekstilhimlingen består av i alt 14 meter stoff som er hektet fast i taket. På den måten er det enkelt å ta det ned for rengjøring.

Takbelysningen er enkel, men effektfull: Lyspærer (eksteriørpærer) henger åpent i vanlige holdere - som selvsagt er gullmalt!

I et slikt interiør kan man boltre seg hemningsløst, så sengen er fylt av puter i glitrende strass og blank silke.

Det er i sannhet blitt en eksotisk hule, som skapt for romantikk. Mon tro det appellerer til nattesøvnen også?

Dette har vi brukt:

Grunning vegg og tak: Dyrup Heftgrunn

Toppstrøk vegg og tak: Dyrup Barnerom farge DY66 Fuchsia - DYRUP

Grunning vindu: Dyrup Heftgrunn

Toppstrøk vindu: Dyrup Tre og Metall Akryl farge DY70 Red cherry

Malt gulv: Dyrup Tre og Metall Akryl farge DY70 Red cherry

Toppstrøk lakk gulv: GORI Gulvlakk vannbasert - DYRUP

Striper på vegg: farge DY66 Fuchsia, DY70 Red cherry, DY64 Autumn leaves - DYRUP

Sjablon: ALANOR

Gullmaling: ALANOR

Tekstil tak: Creation Baumann Soprano farge 0127 og 0123-  INTERIØRAGENTURER JAN F.SVEEN

Tekstil sengegavl: -  INTERIØRAGENTURER JAN F.SVEEN

Puter i seng: Studio Slettvoll Jessheim

Taklys: Lysteknikk as

Bordlampe: IKEA

Diverse løsøre: Studio Slettvoll Jessheim

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]