Kategorier

Meny

Konto

Fjerning av glassfiberstrie

Å fjerne gammel glassfiberstrie er et tungt og tidkrevende arbeid, men har strien dårlig feste til veggen må den dessverre av.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Fjerning av glassfiberstrie

Foto: Jon Halvorsen/ifi.no og Jan Larsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dersom tapetet sitter ordentlig, vil det lønne seg å jevne ut veggen med sparkelmasse eller underlagsduk fremfor å fjerne det gamle tapetet. Har glassfiberstrien derimot dårlig feste til veggen, må den fjernes før du maler eller omtapetseres.

Når du fjerner gammel glassfiberstrie bør du benytte hansker, munnbind og beskyttelsesbriller, siden små glasspartikler vil sveve i luften.

Slik gjør du:

1. Skjær et snitt i strietapetet med en tapetkniv. Men pass på at du ikke stikker kniven for dypt og risser opp veggen bak!

2. Dra av så mye du kan av tapetet, og bruk en sparkelspade eller malingsskrape til å vippe opp under tapetet der den sitter godt. Dette arbeidet krever tålmodighet, og kan ta litt tid.

3. Når alt tapet er fjernet pusses hele flaten med et grovt slipepapir, i korning 80-100. Denne jobben går raskest med et slipebrett på forlengerskaft.

4. Avstøv med en fuktig klut eller støvsuger med møbelmunnstykke.

5. Påfør et strøk heftgrunning.

6. Hvis veggen har ujevnheter, sprekker eller hull, bør den sparkles. Du kan velge mellom å helsparkle veggen (2-3 lag) eller helsparkle veggen én gang og henge opp en underlagsduk.

7. Det er nå klart for å male eller tapetsere på nytt!

Dette trenger du

Verneutstyr

Tapetkniv

Sparkelspade/Malingsskrape

Slipepapir

Forlengerskaft

Støvsuger

Heftgrunning

Sparkel og/eller underlagsduk

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]