Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Ned med tapetet!

I enkelt tilfeller er det nødvendig å fjerne tapetet helt. For eksempel hvis veggen har flere lag med tapet som klumper og buler.

 • Ned med tapetet!

  Foto:

 • Tapetet klumper og buler, har tydelige overlapper og er til og med blitt lagt utenpå gulvlisten! Her er det bare en ting å gjøre - tapet må ned

  Foto:

 • Slå av strømmen og fjern alle deksler. Damp og elektrisitet er en dårlig kombinasjon.

  Foto:

 • Lag små hull i tapetet med piggvalsen.

  Foto:

 • Ned med tapetet!

  Foto:

 • Hold munnstykket på dampapparatet inntil veggen. Arbeid nedenfra og oppover.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Det fins flere måter å fjerne tapet på. Hvilken metode du velger er likegyldig. Det viktigste er at tapetet kommer ned, og at veggen bak ikke tar skade. 

Her har vi benyttet et dampapparat og en piggvals. Dampapparatet bløter opp limet på baksiden av tapetet slik at tapetlengdene blir enklere å skrape av med en sparkel. Bruk vann eller tapetfjernervæske i vannbeholderen hvis du ønsker at prosessen skal gå raskere. Piggvalsen lager små hull i overflaten på tapetet slik at vanndampen trenger inn til innerste lag med lim.

Dampapparat og piggvals kan leies i butikken 

1. Fjern alle deksler og husk og sku av strømmen! Damp og elektrisitet er en dårlig kombinasjon.

NB! I en del boliger er det tapetsert før det ble satt på gulvlister. Skjær langs gulv- og taklist før du begynner å fjerne tapetet.

2. Lag små hull i tapetet med piggvalsen.

3. Hold munnstykket på dampapparatet inntil veggen. Vent ca. 10 sekunder før det flyttes lenger opp på veggen.

NB! Vær klar over at dampen ikke løser opp limet, det gjør det bare bløtt. Derfor er det ingen vits i å dampe en hel vegg i én runde. Før du er halvferdig, har limet allerede størknet. Det beste er å arbeide med én kvadratmeter om gangen, nedenfra og opp. Arbeider du omvendt, kan løse biter ovenfra gjør det vanskeligere å arbeide lengre ned.

4. Bruk en bred sparkel til å vippe opp og komme innunder tapetet, og dra av løse flak. Regn med at gjenstridige tapetlag må fjernes i flere omganger.

5. Når all løs tapet er fjernet, vaskes veggen med et kraftig rengjøringsmiddel, for eksempel kraftvask eller grovrent. Etterskyll godt med rent vann, og la tørke.

6. Slip veggen jevn med et slipbrett på forlengerskaft, korning 80-100. Avstøv, og påfør et strøk heftgrunn tilpasset underlaget.

7. Hvis veggen har større hull og ujevnheter må den flekksparkles, alternativt helsparkles. 

Les mer om flekk- og helsparkling på www.ifi.no.

Stillers det ekstra krav til en slett og fin flate, kan veggen dekkes med en underlagsduk før tapetsering/maling. Les mer om underlagsduker på www.ifi.no

Oppdatert: 03.12.2015  

Disse fører produktet:

Selger: Industri- og Boliggulv, tlf: 23 24 48 00

Leier ut: Utleieprodukter A/S, tlf: 38 02 58 88

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]