Kategorier

Meny

Konto

Skjul strie med sparkel

Er du lei av vegger dekket av strietapet, så er sparkel, mye lim og et tykk tapet løsningen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Skjul strie med sparkel

Foto: ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strietapetet har vært en norsk innredningsfavoritt i flere år. Dette tapetet er både praktisk og rimelig, men det kan bli mye med den karakteristiske striestrukturen i alle rom. Dersom du ønsker forandring, og strien sitter godt på veggen, så slipper du å rive ned alt og starte på nytt.

- Først helsparkler du veggen for å dekke hullene og strukturen. Dette må gjøres i flere omganger, og du må være nøye. Det letteste er å ta ujevnhetene med en gang. Dersom du baserer deg på å fjerne en masse ujevnheter med slipemaskin til slutt, så lager du ekstremt mye ekstraarbeid for deg selv, sier Bjørg Owren i Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI).

Spesiallim

Etter at sparkeljobben er gjort, er det tapetet som står for tur. Men først må du påføre lim.

- Det er viktig å bruke mer lim enn hva det ellers er behov for når en tapetserer for å gjøre underlaget så jevnt som mulig. Det finnes også limtyper i handelen som er spesielt dekkende, sier Owren.

Suger maling

Dersom du bruker vanlig tapet vil strukturen fra strietapetet synes, men det finnes flere produkter på markedet som er av en slik kvalitet at de skjuler gamle ujevnheter.

Både "Leco Deck", "Rett & Slett" og "Sparkel på rull" er gode alternativer.

- Dersom du skal male over tapetet er det viktig å bruke en variant som er impregnert. De uimpregnerte tapetene suger veldig mye maling, sier Owren.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]