IFI logo
Se flere bilder
Nytt på fuge og sparkel

Foto:

Nytt på fuge og sparkel

I midten av august lanserer Casco flere nye fuge og sparkelprodukter. De nye fugemassene er vesentlig basert på modifisert silikon (MS).

Øistein Lie

Øistein Lie
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

  • Multibygg S30 erstatter Byggfug S20 og er nærmest den universale byggfugemasse. Den har mye større bruksområde enn sin forgjenger og brukes innvendig i tillegg til dører/vinduer utendørs. Den misfarger ikke stein (marmor) slik silikon kan gjøre. Den erstatter de fleste av dagens byggsilikoner og polyuretanmasser og er både rimeligere og mer miljøvennlig enn S20. Multibygg S30 kommer i pølser og patron i fem farger.
  • Fasadefug S20 er den nye versjonen av Byggfug S20. En masse for utvendig elementfuging. Et rent utendørsprodukt for proffmarkedet. Kommer kun i pølser i ti farger.
  • Tette Tak er et allroundprodukt som erstatter tidligere tradisjonelle takprodukter. Den er fleksibel i all slags vær, og tetter selv fuktige takplater, beslagoverganger, takrenner etc.
  • CascoSil for kitting og fuging går også over til MS-kvalitet som kan overmales.

Det nye sparkelprogrammet har til hensikt å dekke 90-95 % av behovet i en farge-/byggevarehandel. Det skal være bredt nok til å dekke aktuelle bruksområder og smalt nok til å få omløpshastighet.

  • KombiPlan er ensementbasert flytsparkel med fiber. Den har lite krymp og tåler litt bevegelse uten å sprekke. Den kan brukes som termomasse ved nedstøping av varmekabler.
  • FlexPlan er en gipsbasert sparkel med fiber. Et problemløsende produkt for vanlige underlag - og underlag av ulike produkter der man kan få spenningsforskjeller. Gips er også et alternativ for dem som reagerer allergisk på sement.
  • Tempocret er en hurtigstøp. Den flyter ikke ut, men kan bygges i tykke lag, opp til 80 mm. Den er selvbærende i støptykkelser over 35 mm. Herder raskt og allerede etter ett døgn kan det påføres belegg eller fliser.
  • Hurtigsparkel skifter navn til RepoRapid.
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.