IFI logo
Se flere bilder
Finvask i førjulstiden.

Foto: IFI/Produsenten

Finvask i førjulstiden.

Adventstid og julefeiring betyr for mange hyggelige selskaper med god mat og fine serviser, lekre glass og sølvbestikk. Dermed brukes kjøkkenet flittig og oppvaskkosten svinges som aldri før. - Gjør juleoppvasken til en hyggestund anbefaler rengjøringsekspert Else Liv Hagesæther.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Gjør matlaging og oppvask til en hyggestund der dere er sammen og prater ut mellom slagene, sier Hagesæther, som er utdannet ved Statens Oldfrueskole (1976) og er spesialist på rengjøring.

At oppvaskmaskinen har ført til mindre aktivitet foran oppvaskbenken er udiskutabelt, men mye må fortsatt vaskes opp og tørkes for hånd for å ta vare på porselensoverflater og få glass til å skinne. Det blir ekstra viktig når finserviset hentes fram til julefeiringen.

- Mikrofiberens inntog ved kjøkkenbenken, i både kluter og oppvaskhåndklær, utviklet med lekre designmønster og glade farger gjør jobben både effektiv og hyggelig, sier rengjøringseksperten.

Norske og svenske menn svinger kosten oftest...

SSBs europeiske tidsbruksundersøkelse 2010 viser at gifte eller samboende svenske og norske menn er på europatoppen ved at de utfører rundt 39% av hjemmets husholdningsarbeid. Over 90% av alle menn bosatt i Norge, Sverige eller Belgia utfører daglig oppgaver. De med lavest andel tilhører menn bosatt i Italia, Spania og Lativa.

En undersøkelse gjennomført av TNS Gallup for Jordan bekrefter arbeidsfordelingen og viser at det fortsatt er slik at flest kvinner tar oppvasken i Norge. Undersøkelsen viser at 20% av oss vasker opp hver dag  (Kvinner: 22,4% og Menn: 22,4%) og 31% av oss flere ganger i uken (Kvinner: 36% og Menn: 27%).
 

Den europeiske tidsbruksundersøkelsen viser at blant de menn som gjør husholdningsarbeid så er det de svenske, norske og spanske menn som er helt på topp i tidsbruk til både matlaging og oppvask ved å bruke mer enn 30 minutter daglig til dette arbeidet.

Norske menn blir imidlertid slått av svenske menn som benytter 34% av sin totale husholdstid på matlaging og oppvask. Tett etterfulgt av både nordmenn (31% av husholdningstiden) og spanske menn (27% av husholdningstiden). Italienske menn kommer på sisteplass når det gjelder tidsbruk på matlaging og oppvask ved å kun bruke 20 minutter på dette hver dag.

Se flere bilder
Gode rengjøringprodukter forenkler oppvasken. Jordans Home Collection er redskaper som passer fint til dekor og finnes i seks lekre design.  Er rødt sett settgir god adventsfølelse og et rødt sett setter fart på julestemningen.

Foto: Photograhper Mark Cabot

Gode rengjøringprodukter forenkler oppvasken. Jordans Home Collection er redskaper som passer fint til dekor og finnes i seks lekre design. Er rødt sett settgir god adventsfølelse og et rødt sett setter fart på julestemningen.

Praktisk pakke i julekalenderen

Nordmenn vil ha det fint på kjøkkenet. Det henger sammen med tiden vi bruker det og hvor viktig rommet har blitt i dagliglivet. Kjøkkenet har blitt et samlingsrom for hele familien. Jordans Home Collection er redskaper som passer fint til dekor og finnes i seks lekre design om skaper trivsel til kjøkkenbenken. Det lilla settet gir god adventsfølelse og det røde settet setter fart på julestemningen. Kanskje kan du putte en ny oppvaskkost  eller klut i julekalenderen til barna, samboeren eller ektefellen, så kan dere ta oppvasken sammen neste gang.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.