Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

En blendende hvit jul!

Når vi dekker bordet til jule- eller nyttårsmiddagen, bør duken være blendende hvit. Det samme skal bunadsskjorten være når vi trenger den. Tekstil som er gulnet siden siste bruk, blir hvitt i vaskemaskinen sammen med et kombinert vaske- og blekemiddel!

  • Nå når vinterens høytider står for døren, er det på tide å plukke frem de flotte dukene, bunadene og andre festdraktene fra skapene. Og er det hvite tøyet blitt gult, brukes et spesialmiddel som gir hvitheten tilbake.

    Foto:

  • Vask bunadsskjorten etter bruk og skyll grundig, men vent med å stryke den til like før du skal bruke den neste gang.

    Foto:

  • Dylon Power Whitener inneholder både flekkfjerner og blekemiddel og gjør effektivt gulnet tekstil blendende hvitt igjen.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Det er trist når den flotte duken bestemor broderte plutselig er blitt gul og skjoldet når det skal dekkes til fest. At lakener og duker kan gulne etter en tids oppbevaring i klesskapet, er et kjent fenomen som også rammer bunadsskjorter av lin og annet hvitt tekstil av damask, lin eller bomull. Grunnen kan være for lys oppbevaring eller at tekstilet ikke ble skylt grundig nok etter forrige vask.

Hvis en ny vask ikke bøter på problemet, kan det være hjelp å få i et kombinert vaske- og blekemiddel!

Dylon Power Whitener inneholder både flekkfjerner og blekemiddel og gjør effektivt gulnet tekstil blendende hvitt igjen. En pakning holder til fire behandlinger.

Skyll godt

Posens innhold tømmes i vaskemaskinens pulverdispenser. Bruk et vanlig vaskeprogram og dine vanlige syntetiske vaske- og skyllemidler. Allerede ved 30 grader får hvite klær, håndklær og lignende originalfargen tilbake, og Dylon Power Whitener kan derfor brukes også ved håndvask.

Ved håndvask løses innholdet fra en pose opp i så varmt vann som tøyet tåler. Legg så i tøyet, og vask og tørk som vanlig uten bruk av andre vaskemidler. Bruk gjerne gummihansker. Det er alltid viktig å skylle nøye. 

Tekstil av ull og silke skal ikke behandles med Dylon Power Whitener.

Utsett strykingen

For å unngå at tekstilet er like gult ved neste anledning, bør du vaske duken eller skjorten etter bruk som vanlig - men vente med strykingen! Stryk heller tekstilet like før det skal brukes neste gang. Sikre også at lagringsplassen er mørk – pakk gjerne inn duken eller skjorten i gråpapir.

Oppdatert: 18.12.2013  

Mer informasjon:

www.alanor.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]