Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Myke juleforberedelser...

Julestri og julevask er de få av oss som lengter etter. Hva med litt mykere juleforberedelser i år?

 • Vinterlig, lunt og svalt: Nydelige avstemte farger i både tekstiler og tapet lar seg lett sette sammen i et vinterlig interiør. Tapet, stoffer og pledd er fra Intag.

  Foto:

 • Gylne tider: Her skapes lunhet med puter i ulike materialer som

  Foto:

 • En stol kan trekkes om ved hjelp av et solid stoff, en saks og en passende stiftemaskin. Om du liker en litt mer frisk stil kan fruktmotiver og striper være tingen. Alle stoffer er fra Intag.

  Foto:

 • Kurver og kos: Det finnes mange flotte rødfarger og mønster å velge mellom. Ved å velge litt klassiske mønster kan jula vare helt til påske og kanskje enda lenger. Alle stoffer er fra Borge.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Et hyggelig julehjem kan skapes på mange måter. Noen sverger til de tradisjonelle juledekorasjonene og julepynten, andre vil heller ha noe nytt.

En annerledes måte å pynte opp til jul på, og som varer litt lenger er ved å bruke ulike stoff, puter, pledd og gardiner. 

Skap stemning med spreke stoffer

Det finnes en rekke, lune og fine stoffer å velge mellom i dag, og de trenger ikke å ha nisser eller røde hjerter for å skape god stemning. Fordelen med å velge litt mer klassiske stoffer er at man kan ha dem mye lenger, så kan man heller supplere med juleblomster og litt julepynt. På den måten kan "jula vare helt til påske", og kanskje enda lenger for dem som foretrekker det.

Å henge opp et par nye gardiner, sy noen nye putetrekk eller kle en gammel stol med et nytt stoff er ikke så vanskelig. En stol kan for eksempel enkelt trekkes om med et stoffstykke, saks, litt tråd og knappenåler eller med stiftemaskin. Les mer her.

Om man vil kan man jo gjøre ferdig det man orker og har lyst til jul, og så male eller tapetsere etter nyttår. Å tenke litthelhetlig, og hva man trives med uavhengig av høytid eller trender kan også være lurt.   

Kurver og kos

Noen sverger til rødt uansett når jula nærmer seg, og det finnes utallige rødfarger å velge mellom - heldigvis. Noen puter i en rødfarge du trives med, litt blomstrete gardiner og et par kurver skaper en god førjulsstemning uten at det blir glorete.

Rødt kan også være en fin kontrastfarge i kombinasjon med et ellers beige, grått eller lyst interiør. Med andre ord kan man bruke de røde putene og gardinene man sydde til jul resten av året også.

Vinterlig, lunt og svalt.

Et interiør inspirert av vinterens farger kan også være flott til jul.  Et tapet med metallisk mønster og klassiske stripete gardiner er for eksempel lekkert sammen. Med et lunt pledd blir det en delikat blanding av ulike materialer, som skaper en elegant helhet enten det er jul eller nyttår.    

Gylne tider

Lilla og burgunder sammen i en stue eller lignende er både elegant og inspirert av adventstiden. Litt glitter og stas kan være flott i form av for eksempel paljetter på gardinene. Puter i ulike materialer kan gjøre skape nytt liv i en gammel sofa. Å blande mønster og materialer er også fullt lovlig og kan skape det helt eksklusive preget.

Oppdatert: 03.12.2015  

Dette ble brukt

Kurver og kos

Blomstrete tekstil: Lola 10686 - Borge

Rutete stoff på putene: Aberdeen 34975 - Borge

Ensfarget stoff på putene: Sevilla 81216 - Borge

Rutete tekstil: Linley 10736 - Borge

Kurv: Privat

Vinterlig, lunt og svalt

Tapet: Thibaut Parkland 839-T-7066 Metallic on aqua - INTAG

Gardin og stripete pute: Thibaut Metropolis stripe W83286 Sand - INTAG

Stolsete og pute: Thibaut Times Square W73292 - INTAG

Gylne tider

Stol: Estigia Dinning med tekstil Lotus col. 525 - Green Apple

Pute i stol: Desert Cloth - Green Apple

Magebelte på pute i stol: Silk Velvet Slip Cushion, purple - Green Apple

Ensfarget silkepute med sydde ruter/fletter: Allegro 5220141 - Green Apple

Silkegardin med paljetter: Kirov 590 02 14 - Green Apple

Velurskjørt til silkegardin: Silk Velvet, col, Chocolate - Green Apple

Gardin med transparente striper: Placid, col. Zinc - Green Apple

Rutete ullpute i lyse og mørkere farger: Privat

Stripete stol og fruktinspirert stoff

Tapet: Sanderson DAPGPO Pears & Pommegranates 102 - INTAG

Stolsete og pute: Sanderson DHEWEHE 306 Marlow - INTAG

Gardin og pute: DAPGPE Pear & Pomegranate 202 - INTAG

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]