IFI logo
Se flere bilder
Feminint og romantisk soverom

Foto: Yvonne Wilhelmsen Styling

Feminint og romantisk soverom

Vi går mot lysere tider, og kanskje er tiden inne for å gi soverommet en myk touch av vår og romantikk?

Åshild Nyhus Tyssen/Beate Slipher

Åshild Nyhus Tyssen/Beate Slipher
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Romantiske interiører er ikke hva de var. Borte er bestemorsblonder, bolleroser og sukrede pasteller. Dagens romantikk er fortsatt hyperfeminin, men ikke for søt. Romantikk med raffinement kan derimot heller være et mykt forsvar mot en hard verden.

Pudderfarger

Litt støvete pudderfarger passer fint inn i denne stilen, så la de klare knallfargene regjere i andre rom. Varier gjerne med forskjellige farger, men unngå harde kontraster og skarpe hjørner, så virker rommet allikevel mykt og behagelig.

Kombinasjoner av tekstiler bidrar også til å skape et mykt helhetsinntrykk. Overflatene skal kjennes gode mot huden, og innby til ro, avslapping og velvære.

Myke vegger

Men det er ikke bare tekstiler som skal føles behagelige, også veggene skal vekke flere sanser enn synet. Den nye generasjonen tapeter må nemlig oppleves med fingertuppene. Tapet er ikke lenger bare papir med trykk på, nå lages det også tapet i sammenpresset fibermasse som gir en helt annen fornemmelse i overflaten. Det er nettopp et slikt tapet som ble valgt til dette soverommet.

Trykket på tapetets overflate ligner ikke et tegnet mønster, men minner mer om lysflimmer og skyggespill på veggen. Det er romantiske bladformer der, men de er utvisket i en rosabeige nyanse som gir hele rommet en varm og lun stemning. Veggen blir dermed myk både i tekstur, farge og mønster.

Myke gulv

At gulvet på soverommet er behagelig å gå på er viktig. Når vi kjemper oss ut av den varme dyna en kjølig morgen, er det godt å ha noe mykt og lunt å lande på. Og etter at heldekkende tepper ble frikjent fra anklagen om å være allergifremmende, er det ingenting i veien for å ha et deilig vegg-til-vegg-teppe på soverommet.

Fargen passer det øvrige interiøret, og har en vakker nyanse som ligger et sted midt mellom rosa og beige. Glansen i materialet danner mønster ettersom føttene stryker over det, og varierer mellom silkeaktig blankt og mørkere matt.

Myke tekstiler

Gulvet og veggene ga i utgangspunktet et nøytralt utgangspunkt for innredningen. Interiørstylisten valgte derfor å spille videre på mykhet og feminine hudtoner også når tekstilene skulle velges. Dette resulterte i et hav av puter, en polstret og tekstiltrukket hodegavl og et lekkert sengetøy med luksusfølelse - midt i blinken for nytelsessyke.

Mer informasjon

www.storeys.no

www.intag.no

Dette ble brukt
  • Fibertapet Living Walls 5544-51 fra Storeys
  • Heldekkteppe Vorwerk Fascination Lyrica fra INTAG
  • Sengeteppe fra Laura Ashley
  • Sengetøy fra Bellas hus
  • Øvrig løsøre fra Ikea, Christian's, Shabby, Ellos, Bolina, Vera og William, Hilmers Hus og Abecita.
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.