IFI logo
Se flere bilder
Dunkle farger på soverommet

Foto: Yvonne Wilhelmsen Styling

Dunkle farger på soverommet

Ikke nedprioriter soverommet når huset pusses opp. La heller rommet bli et rolig fristed som lukker hverdagens mas og bekymringer ute. Dunkle farger skaper en intim atmosfære, så ikke vær "mørkredd" når du skal gjøre fargevalget.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Soverommet er det da vel ingen som ser uansett, tenker du kanskje? Men det er vel ikke helt sant, for DU ser det - hver dag. De fleste av oss sover 7-8 timer hver natt. Noen leser i en bok før de sovner, noen løser kryssord, og andre igjen ser litt TV fra senga. Vi har alle våre ritualer før Jon Blund melder sin ankomst. Hvorfor ikke gjøre denne tiden du har for deg selv litt ekstra koselig? Soverommet er tross alt det siste du ser før du sovner, og det første du ser før du står opp om morgenen.

I dette soverommet har vi tatt hensyn til disse tingene. Med dunkle farger, overdådige mønstre og en herlig blanding av fortid og nåtid, har eierne fått sitt helt spesielle fristed.

Mørke farger krever lys

De mørke fargene krever sitt, men gjort riktig blir rommet intimt og koselig uten å føles trangt. For at mørke farger "krymper" rommet er det ingen tvil om. Løsningen blir å ha godt med lys i rommet, ellers kan fomling i garderobeskapet bli vanskeligere enn nødvendig. Men montér gjerne dimmere, for når mørket legger seg, er det ofte deilig å kunne åpne øynene uten å bli blendet av lyset.

Kniplinger på veggen

Veggene ble tapetsert med en mystisk tapet i gull og kaffebrunt. Mønsteret er trykket i matt gull på brunsort bunn, og skaper skiftende stemninger gjennom døgnet: om dagen reflekteres det kjølige lyset, mens om kvelden varmes mønsteret av lampelyset. Mønsteret er et effektfullt blikkfang, og spiller hovedrollen i rommet. Et slikt mønster på alle fire vegger kan fort bli for mye av det gode, men på en fondvegg blir det lekkert og passe dramatisk.

Veggen matcher også fint til tekstilene på puter og sengesett, som går i en dempet fargeskala mot beige, brunt og aubergine. Tekstilene skaper variasjon med ulike kvaliteter, fra vaffelvev til silemyk velour.

Eksotisk gulv

Det mørke gulvet gjør stilen komplett. Bambus er et gulvmateriale stadig flere oppdager. De mørke bambusgulvene er eksotiske og lekre, samtidig som de er svært harde og slitesterke. Denne varianten, med bambusfliser, er spesielt tøff. Her er smale spiler montert på et underlag av naturgummi, noe som gir en fin stripeeffekt og gode muligheter til å variere med mønster.

Bambus er en miljøvennlig tresort. Så i motsetning til visse andre eksotiske treslag, kan du kjøpe disse med god samvittighet.

Er du imidlertid ute etter en tresort fra litt hjemligere trakter, er det også mulig å få disse i de mørke variantene. Noen produsenter leverer nemlig gjennomfargede gulv i ask, eik etc. Gulvene finnes i mange fargenyanser, og den spesielle fargeteknikken gjør at du kan slipe ned gulvet igjen uten å måtte pigmentere på nytt. Men ligger allerede tregulvet der, er det ingenting i veien for å gå på med beis selv. Såfremt du går riktig frem, er det ikke vanskelig å farge gulvet selv.

Mer informasjon

www.tapethuset.no

www.intag.no

Dette brukte vi
  • Tapet: Harlequin Romani 60762 - Tapethuset
  • Gulv: Moso, Bamboo Mats - INTAG
  • Møbler: Sengegavl, krakker, lampe - Christians
  • Tekstiler: Sengeteppe, puter og sengetøy - Bellas hus
  • Diverse løsøre: Ikea og Hilmers Hus
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.