Kategorier

Meny

Konto

Fargerike gulv

Utvalget innen fargerike gulv blir stadig større. Og et rom med farget gulv kan bli veldig lekkert - om det blir gjort på riktig måte.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Fargerike gulv

Foto: Produsenten

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- For oss er gulvet en nøytral flate, en flate vi ofte tenker lite på når vi skal innrede et rom, men slik behøver det ikke være, forteller Bjørg Owren i Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI).

Flere fargerike gulvtyper

- Det er viktig å sette litt fokus på det med farget gulv, for det er så mye lekkert. Og det kan bli så fint om man tilpasser interiøret i resten av rommet, forteller Gunni Marie Blunck hos Forbo Floring.

Og produsentene kommer stadig opp med nye og spennende løsninger. Her finnes spreke vinylbelegg, linoleum og gummi.

- Gummigulvene er i hovedsak beregnet på bedriftsmarkedet, men det er også mange slike gulv i private hjem, på for eksempel kjøkken, forteller Jan-Erik Jørgensen hos Polyflor.

Innen vinyl og linoleum er mulighetene mange, og du kan få alt fra ensfargede gulv til gulv dekket med blomster og ruter.

Men det er visse hensyn en bør ta dersom man har forelsket seg i et fargesterkt eller mønstret gulv. Det viktigste er å ikke la gulvet sloss om oppmerksomheten med det øvrige interiøret.

Øvrig interiør bør være rolig

- Resten av interiøret bør være veldig rolig, slik at gulvet får hovedoppmerksomheten. Men det vil være fint med et par-tre andre elementer i rommet som tar opp farger og former, slik at det blir mer helhetlig, forteller interiørkonsulent Siv Munkeberg.

Velger du et fargerikt gulv, og har for mye farger i resten av rommet, vil det fremstå som rotete og kaotisk. Det vil være slitsomt og stressende å oppholde seg i rommet, siden så mange ulike elementer kjemper om din oppmerksomhet.

- Det er også viktig at gulvet harmoniserer med øvrige rom, og man bør passe på at man tar opp noen av fargene fra gulvet her også. Ellers kan det bli en sjokkovergang å komme inn i rommet, forteller Siv Munkeberg.

Hvilke rom?

- Det kommer litt an på hva slags person man er, hvis man er sånn morsom og fargerik av natur gjør det ingenting å ha slike gulv i oppholdsrommene. Men om man lever et stressende liv og ønsker en rolig tilværelse når man kommer hjem, bør kanskje ikke stuegulvet være fullt av farger og mønstre, sier Siv Munkeberg.

Hun mener at det i slike tilfeller kan det være fint å legge disse gulvene i rom man ikke oppholder seg i hele tiden, eller i rom man passerer, slik som gangen.

Ellers er også barnerom egnet for spennende farger og mønstre. Men også her bør en tenke på at det øvrige interiør bør være noe dempet, ettersom for mye farger og mønstre kan virke forstyrrende på barn som skal sove.

Disse fører produktene

Tarkett tlf. 32 20 92 00

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]