IFI logo
Se flere bilder
Fargefødsel på rekordtid!

Foto: Nordsjö/Akzo Nobel/ifi.no

Fargefødsel på rekordtid!

14 kart og to inspirasjonsbrosjyrer har blitt til på rekordtid. Bak årets fargefødsel står fargedesigner Tale Henningsen og hennes team i Nordsjö/Akzo Nobel.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De nye kartene, åtte innendørskart og seks utendørskart, har blitt til i løpet av noen få høstmåneder. Nå er Nordsjös nye fargeverden klar for Norden.

- Vi har ryddet opp i alle de tidligere fargekartene og samlet både gamle og nye farger til disse nye kartene, forteller Tale Henningsen. Alle kartene har en felles profil med samme typer skrift, lameller og oppbygging. Det gjør dem oversiktlige og enkle å orientere seg i. Kartene kan også brettes på langs, slik at det er lettere både for håndverkere og forbrukere å ta dem med i lomma eller veska. Siden kartene skal brukes i flere land, har de fått engelske titler som for eksempel Outdoor Living Cottage eller Indoor Living White. De er også tilpasset de ulike markedene med tekst på norsk, svensk, dansk og finsk, og alle fargenavnene er engelske.

Farger for folk flest

- Fargene i de nye kartene avspeiler vår tid. Det er farger som lever rundt oss her og nå, presiserer Henningsen, som selvsagt er spent på om de nye "fargebabyene" faller i smak hos folket. Selv har hun stor tro på kartene Indoor White, Indoor Metal & Sand og Outdoor Cottage fordi mange nordmenn liker hvit- og sandfarger, og mange er også veldig opptatt av hytta si.

For folk som liker mer fargesterke alternativer finnes det nye kart som Indoor Red & Brown eller Indoor Blue & Green. Fargene i de forskjellige kartene er også tilpasset hverandre, det vil si at en blåfarge i for eksempel innendørskartet Indoor Blue & Green kan passe sammen med en rødfarge i Indoor Red & Brown.

- Totalt finnes det 314 farger - noen er nye, det vil si helt nye farger og NCS-farger som ikke har vært med i våre kart før, mens noen farger er fra tidligere kart, sier fargedesigneren. Hun håper alle kan finne noe som kan inspirere dem til å male, og som hjelp på veien finnes også én stor inspirasjonsbrosjyre for innendørs maling og én for utendørs maling.  I tillegg til denne hjelpen har også selgerne fått god opplæring i å bruke kartene, og de vil videreformidle kunnskapen til butikkene, slik at butikkselgere og kunder får mest mulig nytte av fargenyhetene.    

Svanemerkede produkter

Som en stor aktør i malingsbransjen er også Akzo Nobel og Nordsjö opptatt av miljø, og mange av malingstypene deres er nå svanemerket til glede og nytte for både miljøbevisste forbrukere og naturen. 

- Vi har fått ny produktdesign, noe som også er en grunn til alle de nye kartene. I denne designen vises også tydelig de produktene som er merket med Svanen, EU-blomsten og merket for det svenske Astma och Allergiförbundet, forteller Henningsen. Ett av de nyeste mer miljømerkede produktene er svanemerket sparkel, for øvrig den eneste på markedet.

Innendørskartene finner man i fargehandelen nå. 

Utendørskartene kommer i butikkene april.

8 innendørskart

Indoor Living - Blue & Green

Indoor Living - Red & Brown

Indoor Living - Metallic & Sand

Indoor Living - White

Indoor Living - Yellow

Indoor Living - Grey

Indoor Living - Floor

Indoor Living - Panel

6 utendørskart

Outdoor Living - Warm Colours

Outdoor Living - Cold Colours

Outdoor Living - Cottage

Outdoor Living - Terrace

Outdoor Living - Structure

Outdoor Living Transparent

2 inspirasjonsbrosjyrer

Indoor Living Inspiration

Outdoor Living Inspiration

http://www.nordsjo.no/

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.