IFI logo
Se flere bilder
Er kalkmaling vaskbar?

Foto: Pure & Original (illustrasjonsfoto)

Er kalkmaling vaskbar?

Jeg har veldig lyst til å male med kalkmaling på kjøkkenet, men er litt bekymret for om malingen er vaskbar og slitesterk nok. Med små barn i hus blir det litt gris på veggene. Kan den vaskes?

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

En vanlig vegg malt med kalkmaling er det ikke nødvendig å etterbehandle, men det er fullt mulig å gjøre flaten enda mer vaskbar der det er nødvendig. Dette gjøres med Pure & Original Sealer - en ettterbehandling som påføres når veggen malt med kalkmaling er ferdig malt og tørr. Malingen vil beholde sin matte overflate, men vil bli mer vaskbar.

Over kjøkkenbenken er dette alltid anbefalt, siden veggen her som regel trenger hyppig rengjøring. Og frykter du tomtatsaus på veggene rundt spiseplassen, kan det sikkert være en fordel å påføre Sealer på veggene her også. 

Mer informasjon

Pure & Original

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Hvordan male fliser?

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.