Norsk Akustikksenter annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Entre med 7 dører

Se så lyst og trivelig det ble!  Interiørarkitekten har valgt glade farger på tepper, bilde og dører. Entreen har plutseli...   Bilder av: Ketil Jacobsen/ifi.no
Entreen er et viktig rom i huset. Her ønskes folk velkommen og her dannes førsteinntrykket av huset og beboerne. Det kan bli litt av en utfordring, når rommet er både lite, mørkt og har syv dører.

Vi har hørt det mange ganger hvor viktig det er å slå an tonen i entreen, men har en mistanke om at dette er en sannhet som stammer fra miljøer med mer plass å boltre seg på enn en liten tre-rommer eller liten norsk enebolig.

Fra trang og mørk til sprek og ung

Hvordan gi sjel og særpreg til en liten trang og mørk entre med 7 dører? Vi ba interiørarkitekt Wenche Aurland om råd. Hun var helt klar på at selv om det er lite og trangt må det være mulig å sette et personlig preg på rommet. En velprøvd løsning i små rom er å gjøre dørene usynlig ved å male i samme farge som veggen. Men Wenche mente dette ville bli vel forsiktig i denne leiligheten som bebos av en sprek ung dame.

Løsningen lå i et nytt og fargerikt teppe som fikk spille hovedrollen i rommet. Veggene ble malt hvite og de syv dørene fikk hver sin farge, valgt etter rutene i teppet. Det ble montert lyslister i taket med spot over hver dør. Spotene gir rommet godt lys, markerer dørene og bidrar til å understreke fargespillet.

Dette ble brukt:

  • "Decor Latextempera" helmatt vannbasert farge 0500 - Beckers
  • Dører toppstrøk entrè: "Mästerfinish 40" oljebasert i følgende farger: 2075-Y70R (rød),  4050-G70Y (grønn), 5030-R60B (lilla), 2070Y (gul/grønn), 4050-B10G (mørk turkis), 6005-Y40R (brun)
  • Lyskasse tak: "L1" med spottere - DECO SYSTEMS AS
  • Spotter: ARGUS NOVA 45° 12 V 50W IP 20 Stål 3214409 - fra PEC Sandefjord

Mer informasjon

www.beckers.no

www.decosystems.no

Les også Lyst og vennlig

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Beckers annons

Nyeste artikler