IFI logo
Se flere bilder
Entre med 7 dører

Foto: Ketil Jacobsen/ifi.no

Entre med 7 dører

Entreen er et viktig rom i huset. Her ønskes folk velkommen og her dannes førsteinntrykket av huset og beboerne. Det kan bli litt av en utfordring, når rommet er både lite, mørkt og har syv dører.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi har hørt det mange ganger hvor viktig det er å slå an tonen i entreen, men har en mistanke om at dette er en sannhet som stammer fra miljøer med mer plass å boltre seg på enn en liten tre-rommer eller liten norsk enebolig.

Fra trang og mørk til sprek og ung

Hvordan gi sjel og særpreg til en liten trang og mørk entre med 7 dører? Vi ba interiørarkitekt Wenche Aurland om råd. Hun var helt klar på at selv om det er lite og trangt må det være mulig å sette et personlig preg på rommet. En velprøvd løsning i små rom er å gjøre dørene usynlig ved å male i samme farge som veggen. Men Wenche mente dette ville bli vel forsiktig i denne leiligheten som bebos av en sprek ung dame.

Løsningen lå i et nytt og fargerikt teppe som fikk spille hovedrollen i rommet. Veggene ble malt hvite og de syv dørene fikk hver sin farge, valgt etter rutene i teppet. Det ble montert lyslister i taket med spot over hver dør. Spotene gir rommet godt lys, markerer dørene og bidrar til å understreke fargespillet.

Mer informasjon

www.beckers.no

www.decosystems.no

Dette ble brukt:
  • "Decor Latextempera" helmatt vannbasert farge 0500 - Beckers
  • Dører toppstrøk entrè: "Mästerfinish 40" oljebasert i følgende farger: 2075-Y70R (rød),  4050-G70Y (grønn), 5030-R60B (lilla), 2070Y (gul/grønn), 4050-B10G (mørk turkis), 6005-Y40R (brun)
  • Lyskasse tak: "L1" med spottere - DECO SYSTEMS AS
  • Spotter: ARGUS NOVA 45° 12 V 50W IP 20 Stål 3214409 - fra PEC Sandefjord
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Ny farge til soverommet i 2022

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Koden til farger som funker sammen

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Godt følge til brunt
Innendørs

Godt følge til brunt

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.