Kategorier

Meny

Konto

Entre med 7 dører

Entreen er et viktig rom i huset. Her ønskes folk velkommen og her dannes førsteinntrykket av huset og beboerne. Det kan bli litt av en utfordring, når rommet er både lite, mørkt og har syv dører.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Entre med 7 dører

Foto: Ketil Jacobsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi har hørt det mange ganger hvor viktig det er å slå an tonen i entreen, men har en mistanke om at dette er en sannhet som stammer fra miljøer med mer plass å boltre seg på enn en liten tre-rommer eller liten norsk enebolig.

Fra trang og mørk til sprek og ung

Hvordan gi sjel og særpreg til en liten trang og mørk entre med 7 dører? Vi ba interiørarkitekt Wenche Aurland om råd. Hun var helt klar på at selv om det er lite og trangt må det være mulig å sette et personlig preg på rommet. En velprøvd løsning i små rom er å gjøre dørene usynlig ved å male i samme farge som veggen. Men Wenche mente dette ville bli vel forsiktig i denne leiligheten som bebos av en sprek ung dame.

Løsningen lå i et nytt og fargerikt teppe som fikk spille hovedrollen i rommet. Veggene ble malt hvite og de syv dørene fikk hver sin farge, valgt etter rutene i teppet. Det ble montert lyslister i taket med spot over hver dør. Spotene gir rommet godt lys, markerer dørene og bidrar til å understreke fargespillet.

Mer informasjon

www.beckers.no

www.decosystems.no

Dette ble brukt:

"Decor Latextempera" helmatt vannbasert farge 0500 - Beckers

Dører toppstrøk entrè: "Mästerfinish 40" oljebasert i følgende farger: 2075-Y70R (rød),  4050-G70Y (grønn), 5030-R60B (lilla), 2070Y (gul/grønn), 4050-B10G (mørk turkis), 6005-Y40R (brun)

Lyskasse tak: "L1" med spottere - DECO SYSTEMS AS

Spotter: ARGUS NOVA 45° 12 V 50W IP 20 Stål 3214409 - fra PEC Sandefjord

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]