Kategorier

Meny

Konto

Effektiv malingfjerner

Å fjerne lag med ulike malingstrøk kan for hånd være en tung jobb. Et alternativ er å fjerne malingen ved hjelp av varme.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Effektiv malingfjerner

Foto: Produsent

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Malingen fjernes ved at du setter et apparat på treverket og lar det virke i ca. 20 sekunder pr. sted (se bildet). Det er en infrarød stråle som får malingen nærmest til å koke. Deretter er det enkelt å fjerne malingen. Ved renovering av vinduer løsner både kitt og maling samtidig.

             

Som oftest får det siste påførte malinglaget skylden for at malingen flasser av. I virkeligheten er det første laget som ikke lenger gir feste. Malingen eldes og med tiden blir det et tykt lag med ulike malingstrøk som gjør festeevnen dårligere.

           

Når malingen er fjernet får du mulighet til å starte påføringen på nytt med grunning. Dermed er festet som det skal være.

Denne måten å fjerne maling på (metoden kalles speedheater) er skånsom mot treverket og anbefales av Riksantikvaren.

Systemet er ment for både vanlige forbrukere og profesjonelle håndverkere. Du kan eventuelt leie en speedheater i en farge- og interiørforretning eller et maskinutleiefirma. Har du et stort trehus kan det også være verdt å investere i et apparat.

Disse fører produktet

IBG (Industri- ogboliggulv) tlf.: 23 24 48 00

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]