IFI logo
Se flere bilder
Det nye bruksbadet

Foto: Frode Larsen/ifi.no og Helen Furu/ifi.no

Det nye bruksbadet

Block Watne-villaen er fra 1982. Da de tre ungene var små, var dette et skikkelig bruksbad. Nå er den yngste blitt 21, de andre ungene er for lengst flyttet. Så nå har mor og far tatt badet tilbake.

Lars Aarønæs

Lars Aarønæs
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Interiørrådgiver: Therese Guttormsen/ifi.no

Huset er på 270 kvadratmeter. Det er en av klassikerne i sin sjanger, beregnet for bygder og småbyer som hadde store tomter å tilby. Huset er fra en tid da lånevilkårene gjorde det mulig å bygge litt større. I underetasjen ligger et flott baderom, med badstu og boblebad. Men det er badet oppe som virkelig brukes. Atskillige tonn med vann har rent gjennom dette rommet. Men da de gamle veggflisene ble hakket ned, så ekteparet til sin tilfredshet at det ikke var en dråpe fukt bak noen av dem.

Beholdt fliser og kabinett

Gulvflisene og dusjkabinettet er beholdt. Kabinettet var nytt for noen år siden. Under gulvflisene ligger de opprinnelige varmekablene. De fungerer fortsatt utmerket. Elektrikeren sjekket bare at alt virket som det skulle, og skiftet kontrollpanelet. Til og med taklistene er de samme som før!

Likevel er forandringene merkbare. De gamle gulvflisene var lyse og enkle. Derfor bryter de ikke med de nye, grå flisene som nå kler veggene fra gulv til tak.

Frostet med folie

Enda en synlig forandring er at glasset foran det store baderomsvinduet nå er frostet - med folie. Tidligere måtte det alltid henge en gardin foran glasset, fordi det er innsyn direkte fra veien i boligfeltet. Den gamle dobbeltservanten med hel benk var god å ha den gangen mange skulle på badet samtidig. Nå gjør en enkel, topp moderne servant nytten. Det store speilet gir enda mer lys i rommet. Trillevognene, med trådskuffer for håndduker og andre ting, gir en luksusfølelse. Både på grunn av utseendet og fordi de sparer plass. Mottoet for hele ombyggingen har vært at rommet skulle bli rent og klassisk.

Ville ha mer lys

Beboerne Ellinor og Jon legger aller mest vekt på lyset i det nyinnredede badet.

- Det verste med å bli tilårskommen, er at du hele tida ønsker at ting var lysere! ler Ellinor (52).

- Her på badet synes vi at vi har fått det virkelig lyst og fint.

Ekteparet valgte profesjonelle håndverkere til renoveringen, som ble rimelig. I og med at gulvfliser og kabler ligger som før, slapp ekteparet de store kostnadene og alt rotet som blir når et gulv må pigges opp. Hovedkostnaden falt på veggflisene og leggingen av dem. Elektrikeren og rørleggeren trengte bare å gjøre enkle og raske jobber.

Vann og luksus

- Vi kunne ha valgt en løsning hvor dusjkabinettet ble erstattet med et dusjhjørne. Flisene innbyr jo til det. Men etter å jobbet i forsikringsbransjen i 30 år, er jeg blitt veldig opptatt av hvilken skade vann kan gjøre i et hus, uten at du merker det. Derfor kunne jeg ikke tenke meg å ha en dusjstråle som går rett på veggen. Jeg vil vite hvor vannet havner. Jeg vil se at det renner i sluken, sier Ellinor, og legger til:

- Det er en luksus i det også!

Dette har vi brukt:
  • Fliser vegg: Golvabia Spectra farge mørk grå - STOREYS OF LANCASTER
  • Håndklær: NORDISK FJER
  • Teppe: Trysil GULVEX AS
  • Vindu grunning: Grepp vannbasert, farge 0502Y- BECKERS
  • Vindu toppstrøk: Mästerfinish 40 oljebasert,farge 0502Y- BECKERS
  • Frostet vindu: Romerike Glass AS
  • Innredning og løsøre: Comfort Lillestrøm
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.