IFI logo
Se flere bilder
Bli med til teppeprodusenten på landet

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Bli med til teppeprodusenten på landet

I Midt-Jylland, i den lille danske landsbyen Kibæk, finner vi teppeprodusenten Danfloor, kjent for sine mange kvalitetstepper.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Midt ute blant grønne enger og beitende kyr, finner vi noen av de beste kunnskaper innen utvikling og produksjon av tepper. Velkommen til Midt-Jylland i Danmark.

– Like siden vi ble etablert i 1973 har vi lagt vekt på å være helt i forkant når det gjelder produktutvikling, forteller salgssjef John Junk-Eriksen.

– I tillegg har vi lagt oss på et servicenivå som våre kunder og samarbeidspartnere virkelig har vist å sette pris på. Vi er drøyt femti mennesker som arbeider her, men ettersom det meste av produksjonen foregår helautomatisk, er vi i stand til å produsere riktig store volumer, sier han.

Kvalitetstepper

Teppeprodusenten fremstiller tepper i fire og fem meters bredde.

– Alt produseres på våre egne fabrikker og vi samarbeider kun med anerkjente underleverandører innen garn- og fiberproduksjon, forklarer Junk-Eriksen.

Samarbeidet med underleverandørene er tett, og Danfloor er blant de utvalgte teppefabrikkene i Europa som er godkjent for å videreforedle newzealandsk og britisk ull både for privat- og kontraktmarkedet. Også andre utsøkte kvaliteter benyttes i produksjonen.

– Teppene våre får du i mange farger og mønstre, nøye utviklet i henhold til kundenes ønsker og behov. Teppeflisene våre stanses fra rull hos vår samarbeidspartner i Belgia. 

Se flere bilder
Kvalitetstepper

Foto:

Salgssjef John Junk-Eriksen registrerer at prosjektmarkedet er på full fart oppover og at ulike typer tepper igjen er på vei inn i boligene.

Teppenes oppbygning

Det er imponerende å se hvordan teppeproduksjonen foregår. Omkring femten hundre spoler leverer trådene til et vanlig teppe og tilsvarende mange nåler jobber kontinuerlig med å veve det hele sammen. Om bare en tråd ryker, må det hele stanses og rettes opp innen prosessen kan fortsette.

Overflaten blir enten flatvevd eller tuftet. Harde, flatvevde overflater er mest praktisk og mest holdbart til bruk i prosjektmarkedet. Teppenes bakside har en vesentlig betydning.

Danfloor er medeier i bedriften Foamtex som har spesialisert seg på teppebaksider. Hos Foamtex, bare noen få mil unna, i Ikast, blir teppeveven påført en bakside som enten består av filt eller tekstil.

Dette er baksider som gir teppet mer stivhet og bedre leggeegenskaper når det benyttes i flisformat. I tillegg bygger disse teppene mindre i høyden. Men er du ute etter komfort, bedre isolasjonsevne – og bedre demping av trinnlyd, da velger du en bakside av miljøvennlig naturlateks.

Stort marked

– For bare noen år siden gikk kun omkring 20 prosent av våre produkter til prosjektmarkedet, forteller Junk-Eriksen, – men i dag har vi doblet denne omsetningen. Det er gode muligheter til å øke dette ytterligere, og disse mulighetene har vi tenkt å benytte oss av.

– Prosjektmarkedet representerer også et stort uutnyttet potensial i Norge, derfor vil Danfloor nå ansette en ren prosjektselger her i landet.

 

Danfloor-tepper på norske gulv

Den danske teppeprodusenten har i dag fire agenter i Norge som deler det meste av landet mellom seg. Størst område har Per Ottar Knutson, med base i Mandal. Han har jobbet med teppesalg for Danfloor i snart 15 år.

– Når det gjelder privatmarkedet, vil folk ha både parkett og laminat, vinyl, klinker - og tepper, sier Per Ottar Knutson i Danfloor.

Stikkordet er variasjon, å kombinere harde og myke gulv. De heldekkende teppene legges gjerne på soverommet, barnerommet, kontoret eller i lofts- og kjellerstuer. Tepper gir en lunhet og varme som du ikke kan få med noe annet gulvbelegg. I tillegg er det godt for kalde føtter og små barn som leker og oppholder seg mye på gulvet.

Teppebruken på vei opp

– Ikke minst prosjektmarkedet har de siste årene vist en betydelig økt interesse for tepper og teppefliser, forteller Knutson, – størst økning ser vi vel når det gjelder fliser og harde kontrakttepper. Vår Marquesa-kolleksjon som du får både for forbruker og prosjektmarkedet, representerer en helt ny generasjon tepper. Scotchguard-behandlingen disse teppene gjennomgår, impregnerer teppefibrene slik at skitten ikke fester seg, de blir mer slitesterke, får bedre fargebestandighet, og blir dessuten antistatiske, avslutter Knutson.

Mer informasjon:

www.danfloor.dk

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.