Kategorier

Meny

Konto

Blått & hvitt - en moderne klassiker

Få fargekombinasjoner gir flere sommerassosiasjoner enn blått og hvitt. Så om været svikter utendørs, kan man jo alltids lage litt sommerstemning inne? Den klassiske kombinasjonen er nemlig svært hot i sommer!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Blått & hvitt - en moderne klassiker

Foto: Astex, Borge, Byggma, Flügger, Intag

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blått og hvitt er og blir en klassiker. Vi har sett kombinasjonen i flere hundre år, og det finnes ikke få av oss med en bestemor med blå- og hvitmønstret porselen stående fremme.

- Selv om dette er en tradisjonell fargekombinasjon som egentlig aldri har vært fraværende, har vi likevel sett et oppsving nå i det siste. Stadig flere av produsentene kommer med sine varianter av denne fargemiksen som tiltaler så mange av oss. Det er noe friskt men samtidig nostalgisk over den, sier Bjørg Owren, adm. direktør hos ifi.no.

Dele på Pinterest Something Fishy

Something Fishy

Mønster

Ifølge designguru Tricia Guild er mønster en viktig faktor når en kombinerer blått og hvitt.

- Blått og hvitt tar seg best ut når de brukes i form av kjølige geometriske mønstre som prikker, striper og ruter – livlige mønstre som finnes i hundrevis av kombinasjoner. Uendelige variasjoner i stemninger og effekter kan oppnås gjennom disse to fargene, fra pene, delikate prikkemønstre til rett-på-sak-ruter, friskt og opplivende, skriver hun i sin bok Farger.

Både blomstermønster, grafiske former, striper og maritime mønster er å finne blant produsentenes lek med kombinasjonen.

Og har du noe gammel blå og hvit keramikk stående på loftet, er dette tiden for å børste støv av det!

 

 

Dele på Pinterest Nordic Home

Nordic Home

Mer informasjon

www.astex.no

www.borge.no

www.byggma.no

www.flugger.no

www.intag.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]