Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Passe søt smak av pasteller

Tidsriktige pasteller gir raskt den vårlige og feminine følelsen i interiøret. Her er triksene hvis du (eller mannen) er redd det kan bli for sukkersøtt!

 • Her gjør et enkelt og rent interiør at pastellene ikke blir så sukkersøte. Veggen er malt med farger fra Flügger.

  Foto:

 • For de som ønsker å dra den feminine stilen helt ut er det flott å bruke mange interiørgjenstander. Tapetet er Pip fra Astex.

  Foto:

 • Den grå veggen demper den gule pastellfargen. Veggene er malt med farger fra Flügger.

  Foto:

 • Her gir kombinasjonen lyserosa mot litt sterkere nyanser et mer rampete inntrykk, samtidig som veggen er feminin. Tapetet heter Flamenco, fra Astex.

  Foto:

 • Lyseblått er ikke bare forbeholdt minstemanns soverom. Tapetet heter Kaleido, og er fra Astex.

  Foto:

 • Passe søt smak av pasteller

  Foto:

Annonse
Annonse

Pasteller er en tilbakevendende trend om våren, og en del har nok kanskje et elsk-/hat-forhold til de duse fargene som minner oss litt om 80-tallet.

For mens mange gleder seg til solen titter frem og man kan omfavne de feminine, lyse kulørene, er andre igjen redde for å ta disse fargene i bruk i frykt for at det skal bli for søtt. Spesielt gutta er gjerne skeptisk til rosa vegger i stuen eller lyseblå puter i sofaen. Heldigvis finnes det noen enkle grep man kan gjøre for tilpasse søte farger til interiøret.

Heldigvis finnes det noen enkle grep man kan gjøre for tilpasse de søte fargene til interiøret.

Grått og enkelt

Den grå veggen demper søtheten i den gule pastellfargen.

Den grå veggen demper søtheten i den gule pastellfargen.

- Hvis man vil ta det sukkersøte ut av pastellene, kan man med fordel fordele dem i et enkelt, grafisk miljø, og samtidig sette noen grå kulører til.  Eller man kan dempe det sukkersøte ved å tilsette litt grått i pastellfargene, anbefaler Lone Bjørslev Kisbye hos Flügger.

Mye av hemmeligheten ligger i å holde det øvrige interiøret enkelt.

- Jo mer enkelt og nordisk rommet man maler med pasteller er, jo mindre sukker vil man oppleve. For eksempel vil enkle møbler, sorte bilderammer, enkel grafisk kunst samt generelt lite interiørartikler dempe det romantiske inntrykket, forteller hun videre.

Omfavne stilen

Her fremhever interiørgjenstandene det søte i det rosa tapetet.

Her fremhever interiørgjenstandene det søte i det rosa tapetet.

Men har du en liten drøm i magen om å dra pastellstilen helt ut, er dette tidspunktet å gjøre det på. Både tapet-, tekstil og tilbehørsprodusentene har i år lansert en rekke pastellvarianter som glir rett inn i en feminin interiørstil.

- Man kan jo omfavne den romantiske stilen ved å integrere arvestykker, blonder, sølvtøy og bløte tekstiler i interiøret. Da blir helheten søt og myk, tipser Kisbye.

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon

www.flugger.no

www.astex.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]