Kategorier

Meny

Konto

Passe søt smak av pasteller

Tidsriktige pasteller gir raskt den vårlige og feminine følelsen i interiøret. Her er triksene hvis du (eller mannen) er redd det kan bli for sukkersøtt!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Passe søt smak av pasteller

Foto: Flügger, Eijffinger/Astex

Pasteller er en tilbakevendende trend om våren, og en del har nok kanskje et elsk-/hat-forhold til de duse fargene som minner oss litt om 80-tallet.

For mens mange gleder seg til solen titter frem og man kan omfavne de feminine, lyse kulørene, er andre igjen redde for å ta disse fargene i bruk i frykt for at det skal bli for søtt. Spesielt gutta er gjerne skeptisk til rosa vegger i stuen eller lyseblå puter i sofaen. Heldigvis finnes det noen enkle grep man kan gjøre for tilpasse søte farger til interiøret.

Heldigvis finnes det noen enkle grep man kan gjøre for tilpasse de søte fargene til interiøret.

Grått og enkelt

- Hvis man vil ta det sukkersøte ut av pastellene, kan man med fordel fordele dem i et enkelt, grafisk miljø, og samtidig sette noen grå kulører til.  Eller man kan dempe det sukkersøte ved å tilsette litt grått i pastellfargene, anbefaler Lone Bjørslev Kisbye hos Flügger.

Mye av hemmeligheten ligger i å holde det øvrige interiøret enkelt.

- Jo mer enkelt og nordisk rommet man maler med pasteller er, jo mindre sukker vil man oppleve. For eksempel vil enkle møbler, sorte bilderammer, enkel grafisk kunst samt generelt lite interiørartikler dempe det romantiske inntrykket, forteller hun videre.

Dele på Pinterest Den grå veggen demper søtheten i den gule pastellfargen.

Den grå veggen demper søtheten i den gule pastellfargen.

Omfavne stilen

Men har du en liten drøm i magen om å dra pastellstilen helt ut, er dette tidspunktet å gjøre det på. Både tapet-, tekstil og tilbehørsprodusentene har i år lansert en rekke pastellvarianter som glir rett inn i en feminin interiørstil.

- Man kan jo omfavne den romantiske stilen ved å integrere arvestykker, blonder, sølvtøy og bløte tekstiler i interiøret. Da blir helheten søt og myk, tipser Kisbye.

Dele på Pinterest Her fremhever interiørgjenstandene det søte i det rosa tapetet.

Her fremhever interiørgjenstandene det søte i det rosa tapetet.

Mer informasjon

www.flugger.no

www.astex.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]