Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Blanke skjolder på veggsletter

Jeg har tapetsert et rom med veggsletter som brukes for å jevne ut flaten og som kan brukes som underlag til ny tapet eller males direkte. Jeg har valgt å male med en supermatt, mørk blåfarge, men har fått blanke striper i skjøtene der det er limsøl. Hva gjør jeg med dette? Jeg har kun malt ett strøk.

cloud_download
fullscreen
  • Foto:

  • Veggfornyere, eller veggslettere, finnes i mange ulike varianter.

    Foto:

Annonse
Annonse

De blanke skjoldene du ser i skjøtene der du har lim, vil trolig bli borte med strøk to av den matte malingen. Avhengig av hvor mye maling duken trekker, kan du måtte påføre den matte malingen i tre strøk for å få et jevnt og godt resultat.

– Områder med lim kan fremstå som blankere også fordi de har en annen struktur enn duken i øvrig. Du kan eventuelt forsøke rubbe litt opp i de blanke flekkene med lett med et fint slipepapir, uten å skade duken, sier Rune Fonder, daglig leder i Frysja Farvehandel Nordsjö Idé & Design. 

07-maling først

Veggfornyere, eller veggslettere, finnes i mange ulike varianter.

Veggfornyere, eller veggslettere, finnes i mange ulike varianter.

Veggslettere finnes i flere varianter, og selges under produktnavn som blant annet Leco Deck, Recover, Veggfornyer, Easyliner og tilsvarende. Dette er en underlagsduk som brukes i stedet for å sparkle en ruglete og ujevn flate slik at den blir glatt, før den males eller tapetseres over. Produktene er laget av cellulose eller glassfiber, og trekker mye maling og lim ved overflatebehandling. Noen produsenter anbefaler å grunnningsmale slike produkter før de males eller tapetseres over.  Som grunning brukes da gjerne en rimelig lateksmaling med matt glans. Denne kan brekkes i samme farge som veggen skal males med til slutt - eller hvis veggen skal tapetseres, i en farge som stemmer med designet. Det finnes også forgrunnede underlagsduker på markedet som ikke trenger grunning. 

– Hvis duken skal grunnes, anbefaler vi å bruke en 07-maling i det første strøket. Det er også viktig å ikke søle med limet, sier Rune Fonder. 

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]