IFI logo
Se flere bilder
Bestill håndverker på nyåret

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Bestill håndverker på nyåret

Venter du med å pusse opp fordi du frykter uker i kø for å få tak i en håndverker? I januar og februar er det lett å få tak i fagfolk.

Øyunn Syrstad Høydal

Øyunn Syrstad Høydal
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Malere, snekkere, rørleggere og elektrikere er travle yrkesgrupper, men i årets første måneder venter du kortere på håndverkere enn resten av året.

- Selv om vi har stor kapasitet året rundt og forholdsvis liten ventetid, så er ventetiden minst i januar og februar, sier Ole Kirkestuen i Malermesterne Brendemo & Kirkestuen.

Raskt på pletten

I høysesongen kan du risikere å vente på malere i flere uker, men i januar og februar tar det som regel ikke mer enn et par dager fra beslutningen om oppussing er tatt til maleren står på døra di.

- Vi har ni jevne pressmåneder med mange oppdrag, men i desember flater aktiviteten ut. Innenfor næringsvirksomhet så er det mest å gjøre i oktober og november, og så er det litt stille før budsjettene er lagt på nyåret, sier han.

 

Hviler ut

På privatmarkedet er det også lite som skjer i desember. Da har de aller fleste nok med å pendle mellom julebakst, julebord og Lucia i barnehagen.

- Det virker som om de fleste bruker januar til å hvile ut, og de fleste kommer ikke i  gang igjen med fornyelsen før et stykke ut i februar, sier han.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.