Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Offentlig miljø

200 meter maling i «Fargegata»

 •  
 •  
                  Bilder av: Robert Walmann/ifi.no
Det finnes ei gate i Oslo som kalles «Fargegata». Det navnet sørger Beckers, Flügger, Mal Proff og Fargerike for.
Waldemar Thranes gate
MER MALING: Waldemar Thranes gate er om lag en kilometer lang. Her er det et mylder av kafeer, treningssentre, butikker – og malerforretninger. Robert Walmann/ifi.no

Waldemar Thranes gate er om lag en kilometer lang. Her er det et mylder av kafeer, treningssentre, butikker, kontorer og restauranter. Midt i den asfalterte jungelen står fire giganter og strekker seg mot kundene. De selger maling og tilbehør til proff og forbruker. I løpet av en 200 meters gåtur passeres Mal Proff, Fargerike, Flügger og Beckers.

Maling på midten

− Denne gaten har alltid vært fargerik. I 15 år hadde vi butikk i Sannergata 3, like i nærheten. I juni i fjor flyttet vi inn her i Waldemar Thranes gate, midt mellom de to andre malingskjempene, forteller Andreas Evensen hos Flügger.

Andreas Evensen hos Flügger
LETT Å FINNE: Andreas Evensen hos Flügger mener stor tetthet av malerbutikker er bra. – Kundene vet at i Waldemar Thranesgate er det maling å få, sier han. Robert Walmann/ifi.no

Fine for kundene

Roar Randen hos Beckers
GODE NABOER: Assisterende butikksjef hos Beckers, Roar Randen, mener konkurransen er sunn mellom de store aktørene. Robert Walmann/ifi.no

Et par skritt lenger bort holder Beckers til. De åpnet sin butikk i området på 90-tallet og regnes som seniorer i miljøet.

− Jeg synes det er spennende at vi ligger så nær hverandre. Det skaper en sunn konkurranse og sørger for at vi hele tiden anstrenger oss for å vise oss fra vår beste side, sier assisterende butikksjef Roar Randen.

Noe for alle

En annen tungvekter som har fått ny adresse i «fargegata» er Mal Proff. Tidligere hadde de butikk i området, like på andre siden av elven. Nå er de tilbake med et sentrumsnært konsept til glede for et stort antall håndverkere. Under samme tak holde også Fargerike til. Så her er det noe for alle.

− Dette område i Waldemar Thranes gate er et knutepunkt. Jeg er trygg på vårt urbane konsept vil lykkes. Det gjelder å være tett på de store folkemassene, sa Mal Proff-direktør Terje Langmo da butikken åpnet dørene tidligere i år.

Les mer om «Fargegata» i den kommende utgaven av Fargemagasinet.

Les også Derfor kommer kundene tilbake

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Offentlig miljø

Beckers annons

Nyeste artikler

TilTak annons