IFI logo
Se flere bilder
200 meter maling i «Fargegata»

Foto: Robert Walmann/ifi.no

200 meter maling i «Fargegata»

Det finnes ei gate i Oslo som kalles «Fargegata». Det navnet sørger Beckers, Flügger, Mal Proff og Fargerike for.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Waldemar Thranes gate er om lag en kilometer lang. Her er det et mylder av kafeer, treningssentre, butikker, kontorer og restauranter. Midt i den asfalterte jungelen står fire giganter og strekker seg mot kundene. De selger maling og tilbehør til proff og forbruker. I løpet av en 200 meters gåtur passeres Mal Proff, Fargerike, Flügger og Beckers.

Se flere bilder
Waldemar Thranes gate

Foto: Robert Walmann/ifi.no

MER MALING: Waldemar Thranes gate er om lag en kilometer lang. Her er det et mylder av kafeer, treningssentre, butikker – og malerforretninger.

Maling på midten

− Denne gaten har alltid vært fargerik. I 15 år hadde vi butikk i Sannergata 3, like i nærheten. I juni i fjor flyttet vi inn her i Waldemar Thranes gate, midt mellom de to andre malingskjempene, forteller Andreas Evensen hos Flügger.

Se flere bilder
Andreas Evensen hos Flügger

Foto: Robert Walmann/ifi.no

LETT Å FINNE: Andreas Evensen hos Flügger mener stor tetthet av malerbutikker er bra. – Kundene vet at i Waldemar Thranesgate er det maling å få, sier han.

Fine for kundene

Et par skritt lenger bort holder Beckers til. De åpnet sin butikk i området på 90-tallet og regnes som seniorer i miljøet.

− Jeg synes det er spennende at vi ligger så nær hverandre. Det skaper en sunn konkurranse og sørger for at vi hele tiden anstrenger oss for å vise oss fra vår beste side, sier assisterende butikksjef Roar Randen.

Se flere bilder
Roar Randen hos Beckers

Foto: Robert Walmann/ifi.no

GODE NABOER: Assisterende butikksjef hos Beckers, Roar Randen, mener konkurransen er sunn mellom de store aktørene.

Noe for alle

En annen tungvekter som har fått ny adresse i «fargegata» er Mal Proff. Tidligere hadde de butikk i området, like på andre siden av elven. Nå er de tilbake med et sentrumsnært konsept til glede for et stort antall håndverkere. Under samme tak holde også Fargerike til. Så her er det noe for alle.

− Dette område i Waldemar Thranes gate er et knutepunkt. Jeg er trygg på vårt urbane konsept vil lykkes. Det gjelder å være tett på de store folkemassene, sa Mal Proff-direktør Terje Langmo da butikken åpnet dørene tidligere i år.

Les mer om «Fargegata» i den kommende utgaven av Fargemagasinet.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.